Δες αν το παλιό σου αυτοκίνητο κυκλοφορεί μέχρι σήμερα

Δες αν το παλιό σου αυτοκίνητο κυκλοφορεί μέχρι σήμερα

Υπάρχουν δύο πιθανά ενδεχόμενα όταν πουλάμε το αυτοκίνητό μας! Το πρώτο είναι να περάσει στα χέρια κάποιου φίλου ή συγγενή, με αποτέλεσμα να μην χάσουμε τα “ίχνη” του. Το δεύτερο και πιο επικρατέστερο, είναι να καταλήξει σε κάποιον άγνωστο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ πιθανό η στιγμή του αποχωρισμού να είναι και η τελευταία φορά που βλέπετε το παλιό σας αυτοκίνητο.

Πολλά χρόνια μετά από την ημέρα της πώλησης, σίγουρα θα έχετε την περιέργεια να δείτε αν εξακολουθεί να κυκλοφορεί στους δρόμους ή αν έχει εγκαταλειφθεί. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της εφαρμογής που είχε δημιουργήσει πρόσφατα το κράτος για να βλέπουμε αν ένα αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο ή ανασφάλιστο. Εννοείται ότι, όπως είναι λογικό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να θυμάστε την πινακίδα κυκλοφορίας του παλιού σας αυτοκινήτου, αλλά και να μην έχει αντικατασταθεί αυτή από τον νέο ιδιοκτήτη  

Προκειμένου να επισκεφθείτε την εν λόγω πλατφόρμα μπορείτε να πατήσετε εδώ. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε την πινακίδα οχήματος και πατώντας “συνέχεια” θα εμφανιστούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Μεταξύ άλλων αναγράφεται η μάρκα του οχήματος, το χρώμα και ασφαλώς αν είναι ασφαλισμένο. 

Σε περίπτωση που το όχημα έχει τεθεί σε ακινησία, αναγράφεται και η ημερομηνία που έγινε κάτι τέτοιο. Αν είναι πρόσφατη (πριν από 2-3 μήνες πχ.) ίσως να μην σημαίνει πως το παλιό σας αυτοκίνητο έχει τεθεί σε ακινησία. Είναι πολύ πιθανό ο τωρινός ιδιοκτήτης να παραδίδει πινακίδες και να κάνει άρση ακινησίας για μερικούς μήνες κάθε χρόνο πληρώνοντας αναλογικά τέλη.

πηγή: traction.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα