Ανακαλούνται για προληπτικό έλεγχο 111 Lexus IS και GS

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία µε το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα προληπτικής αντικατάστασης του στεγανοποιητικού παρεμβύσματος αισθητήρα πίεσης καυσίμου αυτοκινήτων LEXUS, μοντέλα GS και IS.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά συνολικά σε 111 οχήματα, μοντέλο GS παραγωγής από το 2004 έως το 2007και μοντέλο IS παραγωγής από το 2005 έως το 2007. Στα συγκεκριμένα οχήματα, λόγω λανθασμένων οδηγιών συναρμολόγησης και σύσφιξης του αισθητήρα πίεσης καυσίμου πάνω στο σωλήνα παροχής, υπάρχει η πιθανότητα μειωμένης και σταδιακά µε το χρόνο μειούμενης, δύναμης που απαιτείται για την διασφάλιση της σωστής στεγανοποιητικής ικανότητας της τσιμούχας µμεταξύ του αισθητήρα πίεσης και του σωλήνα παροχής. Σε αυτή τη περίπτωση, ίσως παρατηρηθεί μυρωδιά καυσίμου από τον χώρο του κινητήρα και διαρροή από την τσιμούχα. Εάν αυτό συμβεί σε συνδυασμό µε την παρουσία πηγής ανάφλεξης, μπορεί εν δυνάμει, να οδηγήσει σε αυξημένες πιθανότητες πυρκαγιάς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως µέσω επιστολής, προκειμένου να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Lexus σε όλη την Ελλάδα, ώστε να γίνει η σχετική αντικατάσταση του στεγανοποιητικού παρεμβύσματος αισθητήρα πίεσης καυσίμου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς - Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00 πµ έως 05:00 µµ).

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα