Τα παιχνίδια με κάρτες είναι δημοφιλή και παίζονται online

Τα παιχνίδια με κάρτες είναι δημοφιλή και παίζονται online

Τα παιχνίδια με κάρτες έχουν γίνει ένα παγκόσμιο trend. Το κοινό αναζητά λύσεις για να διασκεδάσει με τρόπους που δεν μοιάζουν με τα παλιά. Στο άκουσμα της πρότασης «παιχνίδι με κάρτες» θα μπορούσε κανείς να φανταστεί κάτι παιδικό, ειδικά για ανθρώπους που έχουν ξεπεράσει μισό αιώνα ζωής και θυμούνται τα παιχνίδια των παιδικών τους χρόνων. Τα πράγματα όμως δεν ήταν έτσι ούτε τότε, ούτε τώρα.

Ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια με κάρτες ήταν το πόκερ, με διάρκεια ζωής πάνω από έναν αιώνα και σήμερα αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια παίκτες. Στη σημερινή εποχή, ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια με κάρτες είναι το Magic: The Gathering, με συμμετέχοντες που όχι απλώς επενδύουν μεγάλα ποσά για να διασκεδάσουν με αυτό, αλλά και ανθρώπους που, χάρη σε μερικές κοινές δημοφιλείς εκφράσεις, το βρήκαν πολύ εύκολο να μεταπηδήσουν από το πόκερ στο Magic και τούμπαλιν.

Στην Ελλάδα τα παιχνίδια με κάρτες έχουν αρχίσει να αποκτούν μεγάλη απήχηση. Πάντοτε υπήρχε συγκεκριμένη εταιρεία που ασχολείτο με αυτά, καθώς και με σειρά πασίγνωστων επιτραπέζιων παιχνιδιών, όμως στη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα για παιχνίδια με κάρτες και στο κέντρο της Αθήνας υπάρχει κοσμοσυρροή στο αντίστοιχο κατάστημα του είδους που συγκεντρώνει την πλειοψηφία των παικτών που λατρεύουν το είδος.

Εννοείται ότι στο εξωτερικό παιχνίδια όπως τα Magic: The Garthering, Pokemon, Cribbage και φυσικά το πόκερ αποτελούν σημείο αναφοράς στην κουλτούρα διασκέδασης δεκάδων χωρών και εκατομμυρίων ανθρώπων που τα λατρεύουν. Δεν είναι τυχαίος, άλλωστε, ο αριθμός των ηθοποιών, των μουσικών, των αθλητών και άλλων γνωστών ανθρώπων που στον ελεύθερο χρόνο τους επιλέγουν αυτού του είδους τη διασκέδαση. Και σίγουρα δεν είναι διόλου τυχαίο ότι τα παιχνίδια αυτά βρήκαν το χώρο τους στο internet.

Η διασύνδεση των ανθρώπων μεταξύ μας έχει περάσει πλέον στον ψηφιακό κόσμο και πολύ λογικά, αρκετά από αυτά τα παιχνίδια μεταφέρθηκαν online για να δώσουν την ευκαιρία σε όλους να έχουν άμεση πρόσβαση και επικοινωνία με κόσμο που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Δεν κατάφεραν –βέβαια- όλα να κερδίσουν τις καρδιές του κοινού, όμως πέντε από αυτά σίγουρα έχουν ξεχωρίσει για τον τρόπο με τον οποίο έχουν τεράστια απήχηση και σε online περιβάλλον.

Σίγουρα το κορυφαίο όλων παραμένει το πόκερ, που μπορεί κανείς να απολαύσει στο διαδίκτυο με μεγάλη ευκολία. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές παραλλαγές του παιχνιδιού, αλλά το Texas Hold 'em θεωρείται το πιο γνωστό απ’ όλα. Προφανής στόχος είναι η νίκη, αλλά μέσα από τις διάφορες πλατφόρμες που υπάρχουν διαθέσιμες είναι δυνατόν να υπάρξει αλληλεπίδραση με άλλους παίκτες, χωρίς καν να μετακινηθεί κάποιος από το σπίτι του. Αρκετές από αυτές τις πλατφόρμες μάλιστα έχουν αλλάξει επίπεδο με καινοτόμες τεχνολογίες, που έχουν ως αποτέλεσμα να ενσωματώνουν στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης ή εικονικής πραγματικότητας για να κάνουν ακόμη πιο ρεαλιστικό το παιχνίδι.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το Magic: The Gathering είναι ένα παιχνίδι που ξεκίνησε από την κλασική χάρτινη μορφή του, όπως ακριβώς και το πόκερ. Η ψηφιακή εκδοχή του όμως, το αποκαλούμενο «Arena», αποτελεί μία κορυφαία επιλογή για τους λάτρεις του παιχνιδιού. Συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες παίκτες από κάθε γωνία του πλανήτη, περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές εκδοχές του κλασικού Magic, αλλά ταυτόχρονα προσθέτει κινούμενες απεικονίσεις και γραφικά που εντυπωσιάζουν, με αποτέλεσμα να έχει πιάσει τον παλμό της νέας εποχής. Καινούργιες γενιές παικτών ενσωματώνονται στο παιχνίδι και το κάνουν ακόμη πιο δημοφιλές από πριν, αν και είναι σημαντικό για όλους να μάθουν τους κανόνες πριν ξεκινήσουν.

Το Splinterlands είναι μία μάλλον φρέσκια ιδέα του είδους. Απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την τεχνολογία και πρόκειται για ένα παιχνίδι ανταλλαγής NFT καρτών, που παίζεται σε υπολογιστή ή φορητή συσκευή. Εμφανίστηκε το 2018 και αμέσως απέκτησε φανατικούς οπαδούς κυρίως από τον χώρο της τεχνολογίας blockchain, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν ταμπλό και να αντιμετωπίσουν σε ψηφιακές μάχες ο ένας τον άλλον. Οι κάρτες είναι συλλεκτικές και μπορούν να ανταλλαχθούν με token που πωλούνται σε πραγματικές αγορές NFT.

Το Cribbage ως παιχνίδι με χάρτινη υπόσταση έχει σαν στόχο τη συγκέντρωση πόντων απλώς δημιουργώντας γκρουπ καρτών σε διαφορετικούς συνδυασμούς. Η μεταφορά του στο internet είναι εξαιρετικά πιστή και πρόκειται για ένα δημοφιλές παιχνίδι, για το οποίο αν κάποιος δεν έχει ακούσει ως τώρα, μπορεί να μάθει πολύ εύκολα σε διάφορα online sites.

Τέλος, το Go Fish είναι ένα κλασικό παιχνίδι πολλαπλών χρηστών, το οποίο ξεκινάει με το διαμοιρασμό τυχαίων καρτών στους συμμετέχοντες. Οι παίκτες ανταλλάσσουν μεταξύ τους τις κάρτες που δεν χρειάζονται ή τις αναζητούν, έως ότου δημιουργήσουν «βιβλία». Νικητής είναι ο παίκτης που στο τέλος του παιχνιδιού έχει φτιάξει τα περισσότερα «βιβλία».  

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα