Βόλτα στην Αττική: Το μοναχικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην Πάρνηθα

Βόλτα στην Αττική: Το μοναχικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην Πάρνηθα

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα σε ένα καταπράσινο και πανέμορφο περιβάλλον γεμάτο έλατα, πεύκα, και βελανιδιές, υπάρχει ένα μοναχικό ξωκλήσι που μοιάζει πραγματικά με όαση. Ο λόγος για το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Κεραμίδι, στην καρδιά της Πάρνηθας.

Αν κάνεις μια βόλτα στην Αττική, το σίγουρο είναι ότι θα εκπλαγείς από το πόσα άγνωστα μέρη θα συναντήσεις και πόσες εκπλήξεις θα σου εμφανιστούν. Γωνιές άγνωστες στους περισσότερους που μπορεί να αποτελούν ησυχαστήρια. Θα σε κάνουν να νομίζεις ότι βρίσκεσαι πολύ μακριά από την Αθήνα.

Ένα τέτοιο σημείο, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα exploringgreece.tv, είναι με σιγουριά το μοναχικό εκκλησάκι στην καρδιά της Πάρνηθας. Είναι το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Μην το μπερδεύεις με το εκκλησάκι που θυμίζει Άγιο Όρος. Είναι διαφορετικό αλλά εξίσου εντυπωσιακό. Θα περπατήσεις στο καταπράσινο δάσος, θα χαθείς σε διαδρομές μοναδικές. Θα απολαύσεις τοπία που ίσως βλέπεις για πρώτη φορά στην Πάρνηθα. Και όλα αυτά λιγότερο από μια ώρα από το κέντρο της Αθήνας. Και έτσι καταλήγεις να σκέφτεσαι ότι μια βόλτα στην Αττική μπορεί να γίνει ξαφνικά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα απ’ ό,τι την υπολόγιζες.

Το μοναχικό εκκλησάκι στην καρδιά της Πάρνηθας

Πεύκα, βελανιδιές και άλλα δέντρα περικυκλώνουν το μοναχικό εκκλησάκι στην καρδιά της Πάρνηθας, δηλαδή το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στη θέση Κεραμίδι. Εκεί ανάμεσα στα δέντρα θα το δεις να ξεπροβάλλει λευκό και γαλήνιο, σαν να έχει βγει από τις σελίδες κάποιου βιβλίου. Αλλά και μόλις φτάσεις κοντά, σου γεννιούνται τα ίδια συναισθήματα. Το ίδιο περιποιημένος και όμορφος είναι ο περιβάλλων χώρος της εκκλησίας. Μπορείς να κάτσεις να ξαποστάσεις στο παγκάκι και να ξεδιψάσεις από την πηγή από το τρεχούμενο νερό.

Την ίδια στιγμή θα έχεις τη θέα στο παρθένο δάσος και θα ακούς μόνο τους ήχους των πουλιών και της φύσης. Μπορεί να βρεις και κάποια άλλη παρέα ή κάποιον πεζοπόρο που έχει κάνει στάση εκεί. Αν σου αρέσει η απόλυτη ησυχία τότε να ξέρεις ότι έχεις μεγάλες πιθανότητες σε αυτή τη βόλτα στην Αττική να είσαι εντελώς μόνος σου. Σε ένα γαλήνιο μέρος.

Πάρε μια γεύση από ψηλά μέσα από το βίντεο του καναλιού Travel Inspiration στο Youtube

Όσα πρέπει να ξέρεις για το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην Πάρνηθα

Αν θες να γνωρίσεις από κοντά το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Κεραμίδι Πάρνηθας, μπορείς να πατήσεις ΕΔΩ για να δεις πού ακριβώς βρίσκεται. Ιδανικά καλό είναι να έχεις μια άνεση και εξοικείωση με το περπάτημα στο βουνό καθώς αν είσαι σε μέτρια επίπεδα θα χρειαστείς μιάμιση ώρα να πας και μιάμιση ώρα να γυρίσεις από εκεί. Η διαδρομή αλλά και ο προορισμός σίγουρα θα σε ανταμείψουν.

Εκτός από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, μια βόλτα στην Πάρνηθα μπορεί να σημαίνει ότι θα έρθεις αντιμέτωπος και με άλλα κτήρια ή αξιοθέατα που δεν γνωρίζεις ή δε θυμόσουν. Όπως για παράδειγμα θα δεις πώς είναι σήμερα το πάλαι ποτέ περίφημο σαλέ Κυκλάμινα στην Πάρνηθα. Ή ακόμη μπορείς και να επισκεφθείς και το Πάρκο των Ψυχών.

Σίγουρα θα είναι μια βόλτα στην Αττική διαφορετική από τις άλλες…

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα