Ψάθινα χαλιά από Γιούτα: Ανανεώστε τον χώρο σας με ένα ψάθινο χαλί

Ψάθινα χαλιά από Γιούτα: Ανανεώστε τον χώρο σας με ένα ψάθινο χαλί

O περισσότερος κόσμος λατρεύει τα χαλιά. Όχι μόνο βοηθούν στον οριοθέτηση των χώρων του σπιτιού αλλά επίσης προσθέτουν ζεστασιά, προσδίδουν στυλ και χρώμα. Τα χαλιά συνιστούν αναμφίβολα κομβικό συστατικό στη διακόσμηση ενός σπιτιού και αναδεικνύουν αισθητικά τον χώρο.

Στις κρύες χώρες τα χαλιά χρησιμοποιούνται κυρίως για πρακτικούς λόγους, για να κρατήσουν ζεστό τον χώρο και να περιορίσουν την απώλεια θερμότητας. Τα χαλιά προσθέτουν ζεστασιά και χαρακτήρα στο χώρο, αφήνουν το στίγμα τους και βοηθούν στην απορρόφηση του θορύβου, ειδικά αν έχετε στο δάπεδο κεραμικό πλακάκι.

Στην Ελλάδα που τους περισσότερες μήνες του χρόνου η θερμοκρασία είναι στους 30 βαθμούς κελσίου ο ρόλος του χαλιού είναι κατά κύριο λόγο διακοσμητικός.

Κορυφαία επιλογή χαλιών για ζεστές χώρες όπως είναι η Ελλάδα είναι τα χαλιά από φυσική ψάθα όπως γιούτα (jute).

Η γιούτα είναι μια φυσική ίνα που προέρχεται από τροπικά φυτά, που εντοπίζονται κυρίως στην Ινδία και το Μπαγκλατέζ, και χρησιμοποιείται στη διακόσμηση του σπιτιού για την κατασκευή χαλιών αλλά κι άλλων ειδών υφαντικής. Η γιούτα έχει χαρακτηριστεί κατά καιρούς ως η χρυσή ίνα εξαιτίας της μαλακής της υφής.

Η φυσική καφέ απόχρωση της ίνας της γιούτα την καθιστά ιδανική για την κάλυψη λεκέδων. Καθαρίζεται εύκολα με ηλεκτρική σκούπα καθώς και σαπούνι και νερό.

H τραχιά, φυσική υφή ενός χαλιού από γιούτα προσδίδει μια τροπική αίσθηση στη διακόσμηση και ταιριάζει με διάφορα στυλ διακόσμησης όπως σύγχρονο μινιμαλιστικό έως το πιο εκλεπτυσμένο και κλασσικό. Ταιριάζει επίσης απόλυτα σε χώρους με μοντέρνα ρουστίκ διακόσμηση, έθνικ και country.

Η νέα τάση στη μόδα της διακόσμησης υπαγορεύει επίσης το λεγόμενο layering στη χρήση των χαλιών. Το layering είναι η τοποθέτηση χαλιού πάνω σε άλλο χαλί συνήθως μεγαλύτερο. Τα χαλιά φυσικής ψάθας είναι ιδανικά, λόγω του ουδέτερου χρώματος τους, ως βάση πάνω στην οποία μπορείτε να τοποθετήσετε κλασσικά ή μοντέρνα χειροποίητα χαλιά ή χαλιά μηχανής, κιλίμια, φλοκάτες για να δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον οπτικό αποτέλεσμα και να προσθέσετε ακόμα περισσότερη ζεστασιά κατά τους κρύους μήνες του Χειμώνα.

Τα μικρότερα ψάθινα χαλιά μπορούν επίσης να τοποθετηθούν σε διαδρόμους, κρεβατοκάμαρες, ακόμα και στα μπάνια του σπιτιού.

Τέλος, τα ψάθινα χαλιά από γιούτα μπορούν να τοποθετηθούν στο μπαλκόνι ή την αυλή σας καθώς είναι ανθεκτικά, προσδίδουν ζεστασιά και δένουν απόλυτα με το σκηνικό της φύσης και της εξοχής.

 



Παρακάτω σας συνοψίζουμε μερικούς από τους πιο βασικούς λόγους για τους οποίους σας προτείνουμε να επιλέξετε ένα ψάθινο χαλί:

1. Τα ψάθινα χαλιά είναι χειροποίητα και προσδίδουν μια εξωτική πινελιά στη διακόσμηση του χώρου.

2. Είναι ανθεκτικά. Τα ψάθινα χαλιά είναι κατασκευασμένα από χοντρή φυσική ίνα και το χρώμα τους είναι σε γήινες αποχρώσεις κι έτσι δεν διακρίνονται εύκολα τυχόν λεκέδες. Επίσης καθαρίζονται εύκολα με ηλεκτρική σκούπα ή νερό και σαπούνι.

3. Τα ψάθινα χαλιά είναι οικολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον.

4. Τα ψάθινα χαλιά ταιριάζουν σε όλα τους τύπους και στυλ διακόσμησης: σύγχρονο, μοντέρνο, κλασσικό, ρετρό, ρουστίκ, country κ.α.

5. Τα ψάθινα χαλιά μπορούν να τοποθετηθούν σε όλους τους χώρους του σπιτιού, στο σαλόνι, την τραπεζαρία, μπροστά στο τζάκι, στο διάδρομο, στη κρεβατοκάμαρα, στο μπάνιο, ακόμα και στο μπαλκόνι με εξαιρετικό πάντα αισθητικό αποτέλεσμα.

6. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για την τοποθέτηση άλλων μικρότερων χαλιών από πάνω τους προσδίδοντας ακόμα περισσότερη ζεστασιά στο χώρο.

7. Είναι ιδανικά για την χρωματική εξισορρόπηση ενός δωματίου που σε διαφορετική περίπτωση θα έδειχνε πολύ φορτωμένο και κουραστικό.

Μεγάλη ποικιλία σε ψάθινα χαλιά σε διάφορες διαστάσεις, εξαιρετική ποιότητα και τιμή, θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.plastelhome.gr/category-474/

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα