#Μένουμε_σπίτι: Γλυκές λιχουδιές με μόλις 5 υλικά. Brownies, σουφλέ σοκολάτας, μπισκοτάκια μελιού, κέικ μήλου

Αυτόν τον καιρό που μένουμε στο σπίτι κάνουμε τα πράγματα πιο απλά! Φτιάχνουμε καταπληκτικά γλυκίσματα για όλες τις ώρες χρησιμοποιώντας κάθε φορά μόλις πέντε υλικά. Για να είναι η μαγειρική διαδικασία όπως πρέπει. Aγχολυτική, δημιουργική και να μας δίνει χαρά.

Δροσερό cheesecake με μαρμελάδα

Για 12 μερίδες

    800 γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
    150 γρ. ζάχαρη άχνη
    200 γρ. μπισκότα digestive τριμμένα
    100 γρ. βούτυρο λιωμένο
    1 βάζο μαρμελάδα με φρούτα του δάσους (περίπου 400 γρ.)

Ανακατέψτε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώστε τα στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας με ελατήριο, με διάμετρο 20 εκατοστά. Απλώστε στη βάση 2-3 κουταλιές από τη μαρμελάδα. Βάλτε τη βάση στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα τυριού. Αφήστε το τυρί κρέμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για μισή ώρα και μετά χτυπήστε το στο μίξερ για να αφρατέψει. Προσθέστε την άχνη ζάχαρη και ανακατέψτε. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα με την μπισκοτένια βάση. Ανακατέψτε τη μαρμελάδα που περίσσεψε με 2 κουταλιές νερό και απλώστε τη στην επιφάνεια. Διατηρήστε το cheesecake στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

Σουφλέ σοκολάτας

Για 8 μικρά σουφλέ

    200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη και 100 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε 8 κομμάτια
    100 γρ. βούτυρο
    4 αυγά
    100 γρ. ζάχαρη
    2 κουτ. σούπας λικέρ ή μπράντι


Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ανακατέψτε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο, τους κρόκους και το λικέρ. Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη και ανακατέψτε με το μείγμα της κουβερτούρας. Βουτυρώστε και αλευρώστε μικρά ατομικά σκεύη για σουφλέ και μοιράστε το μείγμα, προσέχοντας να μη γεμίσετε τις φόρμες πάνω από τη μέση. Βάλτε στο κέντρο κάθε σκεύους μέσα στο μείγμα από ένα κομμάτι κουβερτούρας. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 12-15 λεπτά.

Μπισκοτάκια μελιού
Για 25 μπισκοτάκια

    250 γρ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
    150 γρ. βούτυρο
    100 γρ. άχνη ζάχαρη
    2 αυγά
    5 κουτ. σούπας μέλι


Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη για λίγα λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέστε τα αυγά, το μέλι και τέλος το αλεύρι. Ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά. Με ένα κουταλάκι τοποθετήστε μικρές μπάλες από τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 λεπτά.

Μπανάνες με σοκολάτα

Για 8 μερίδες

    4 μπανάνες
    250 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
    2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
    πολύχρωμα ζαχαρωτά, σοκολατένια τρούφα, ινδική καρύδα ή ψιλοκομμένα ψητά αμύγδαλα για το γαρνίρισμα

Καθαρίστε και κόψτε τις μπανάνες σε 2 κομμάτια την καθεμία. Βάλτε τις μπανάνες σε ένα ρηχό ταψάκι πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και αφήστε τες στο ψυγείο για 1 ώρα. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Ρίξτε το ηλιέλαιο στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε. Περιχύστε τις μπανάνες με τη λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίστε με τα ζαχαρωτά, τη σοκολατένια τρούφα ή τα αμύγδαλα. Διατηρήστε τες στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρετε.

Brownies χωρίς ζάχαρη και αλεύρι

Για 12 μερίδες

    300 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
    4 αυγά
    150 γρ. σιρόπι αγαύης
    50 γρ. λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
    150 γρ. τριμμένα αμύγδαλα (σκόνη)


Χτυπήστε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και μετά ρίξτε το σιρόπι αγαύης, το λιωμένο βούτυρο, τα τριμμένα αμύγδαλα και τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατέψτε το μείγμα και αδειάστε το σε ένα πυρίμαχο σκεύος (20 x 30 εκ). Για να ξεφορμάρετε ευκολότερα τα brownies στρώστε πρώτα ένα φύλλο λαδόκολας στο σκεύος. Διαφορετικά, βουτυρώστε το και πασπαλίστε με λίγο κακάο και τριμμένα αμύγδαλα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ο C για 20 λεπτά. Αφήστε τα brownies να κρυώσουν, βάλτε τα στο ψυγείο για 1-2 ώρες και μετά κόψτε τα σε μερίδες.

Pancakes

Για 12 pancakes

    100 γρ. βούτυρο λιωμένο
    250 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
    2 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
    400 ml γάλα
    4 κουτ. σούπας ζάχαρη


Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τους κρόκους, το γάλα, τη ζάχαρη και τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε τα υλικά. Χτυπήστε τα ασπράδια και ανακατέψτε τα με το μείγμα.

Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο λιωμένο βούτυρο και ρίξτε κουταλιές από το μείγμα σχηματίζοντας μικρές στρογγυλές τηγανίτες. Τηγανίστε τες σε μέτρια φωτιά. Όταν θα αρχίσουν να ξεκολλάνε από το τηγάνι, γυρίστε τες για να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά. Υπολογίστε 2-3 λεπτά για κάθε πλευρά. Σερβίρετέ τες με τα υλικά της προτίμησής σας.

Σοκολατένιες τρούφες με καρύδια

Για 50 μπουκιές

    300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
    300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
    1 σφηνάκι βότκα ή μπράντι
    100 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
    50 γρ. ινδική καρύδα για την επικάλυψη


Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε τη σε μέτρια ένταση στην εστία για να ζεσταθεί. Λίγο πριν πάρει βράση ρίξτε τη στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε. Προσθέστε τη βότκα ή το μπράντι και τα ψιλοκομμένα καρύδια. Ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο για να σφίξει ώστε να μπορέσετε να πλάσετε τις τρούφες.

Με ένα μικρό κουτάλι πάρτε μικρές ποσότητες από το μείγμα της κουβερτούρας και πλάστε μικρές μπάλες. Περάστε τες από την ινδική καρύδα και αφήστε τες πάνω σε λαδόκολα για να σταθεροποιηθούν. Διατηρήστε τις τρούφες στο ψυγείο μέχρι μία βδομάδα.

Cookies με φιστικοβούτυρο

Για 25 cookies

    400 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του
    150 γρ. φιστικοβούτυρο
    3 αυγά
    300 γρ. καστανή ζάχαρη
    100 ml ηλιέλαιο


Χτυπήστε τη ζάχαρη με τα αυγά για λίγα λεπτά και προσθέστε το ηλιέλαιο, το φιστικοβούτυρο και τη φαρίνα. Ανακατέψτε το μείγμα και με δύο κουτάλια μοιράστε το σε ταψί φούρνου στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε στους 175ο C στον αέρα για 12 λεπτά. Αφήστε τα cookies να κρυώσουν για να σταθεροποιηθούν.

Σοκολατένιο κέικ

Για 2 φόρμες 8 x 20 εκ.

    100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    125 γρ. βούτυρο λιωμένο
    400 γρ. σοκολατένια πραλίνα
    6 αυγά
    100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη


Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Βάλτε σε ένα μπολ το βούτυρο, την πραλίνα, τους κρόκους, την κουβερτούρα και το αλεύρι. Ανακατέψτε και προσθέστε τη μαρέγκα. Ανακατέψτε με απαλές κινήσεις για να μη χάσει τον όγκο της. Αδειάστε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40 λεπτά.

Κέικ μήλου


Για 1 φόρμα 8 x 20 εκ.

    500 γρ. μήλα
    250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    200 γρ. καστανή ζάχαρη
    200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
    3 αυγά


Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε μικρούς κύβους. Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα μήλα με τη ζάχαρη, το γιαούρτι, τους κρόκους και το αλεύρι. Προσθέστε τα ασπράδια και ανακατέψτε. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 50 λεπτά.

Πηγή: eatme. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα