Τι είναι το dalgona coffee που φτιάχνουν όλοι στην καραντίνα;

Τι είναι το dalgona coffee που φτιάχνουν όλοι στην καραντίνα;

Όσο η εποχή απαιτεί το να μείνουμε στο σπίτι για να εμποδίσουμε την εξάπλωση του COVID-19, τόσο περισσότερο χαζεύουμε βιντεάκια με συνταγές και φαγητά στο διαδίκτυο.

Άλλοι είναι αρκετά προκομμένοι και μαγειρεύουν ό,τι τους προκαλέσει ενδιαφέρον, ενώ άλλοι απλώς παραμένουν ξαπλωμένοι στον καναπέ τους και πατάνε like με σε εικονικά γλυκά, brunches και λαχταριστά βραδινά.

Οι μόδες της καραντίνας στο φαγητό είναι πολλές και διάφορες: το banana bread δεν λείπει σχεδόν από κανένα σπίτι, αρκετοί είναι όσοι δοκιμάζουν την τύχη τους με ψωμιά άλλων ειδών, τα μακαρόνια δίνουν και παίρνουν και οι fit της παρέας ακόμα προσπαθούν να φτιάχνουν smoothies και ομελέτες διαίτης.

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Jumping on the fluffy frothy coffee bandwagon  If you have instant coffee, coconut sugar and hot water + some plantbased milk you’re ready for this. Just mix equal parts coffee, sugar and hot water, then whip until it turns into a thick creamy foam. Spoon it on to some frothed warm oat milk. More dalgona inspo > @vanelja @syotavanhyva and many more Happy Sunday! Sending virtual hugs! M myblissktchn #dalgonacoffee #dalgonacoffeechallenge #dalgona #socialdistancing #whippedcoffee #quarantinekitchen #quarantinelife #dalgonakahvi #whippedcoffeedrink #dalgonalatte #veganlatte #oatmilklatte #foodphotography #ruokakuvaus

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MARITA ERIKSSON | MyBlissKtchn (@myblissktchn) στις5 Απρ, 2020 στις 4:05 πμ PDT

 

Ένα από τα trends που έχει πάρει φωτιά στα social media είναι και ο καφές Dalgona, ένα ρόφημα που φαίνεται λαχταριστό και υπόσχεται πως θα αντικαταστήσει την βόλτα στην αγαπημένη σου καφετέρια μέχρι να υπάρξει λήξη συναγερμού. Είναι φωτογενές, ακούγεται εύκολο στην προετοιμασία του και τα υλικά που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις μάλλον υπάρχουν ήδη στην κουζίνα.

Το dalgona coffee λοιπόν πήρε το όνομά του από μία δημοφιλή street Κορεάτικη καφετέρια και αποτελεί την νέα τρέλα του Instagram και του TikTok. Ενώ όμως οι περισσότεροι φαίνεται να το γνωρίζουμε για πρώτη φορά, η τεχνική του ροφήματος (δηλαδή το να "χτυπάς" τον καφέ μέχρι να προκύψει η αφρώδης υφή) δεν είναι καθόλου καινούργια.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα India Today, πρόκειται ουσιαστικά για τον καφέ Phenti Hui, με την μόνη διαφορά ότι όταν φτιάχνεις Phenti Hui προσθέτεις το γάλα πάνω από το αφρώδες μείγμα ενώ με το dalgona coffee το μείγμα τοποθετείται πάνω από το γάλα. Η μόδα των ημερών όμως ξεκίνησε από την Νότια Κορέα και εξαπλώθηκε παγκοσμίως όσο οι χώρες ξεκίνησαν να μένουν σπίτι εξαιτίας της πανδημίας.
Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Bettina Makalintal, η φράση Dalgona Coffee ήταν ανύπαρκτη στις μηχανές αναζήτησης μέχρι και τις 26 Ιανουαρίου, όποτε και σημειώθηκε η πρώτη μικρή κίνηση. Από τότε η συνταγή άρχισε να γίνεται εξαιρετικά δημοφιλής, με χιλιάδες βίντεο στο YouTube να δίνουν οδηγίες για το πώς μπορείς να φτιάξεις και εσύ το νόστιμο ποτό της καραντίνας.
Η Κορεάτισα YouTuber adore αυτή την στιγμή έχει την συνταγή με τα περισσότερα views στην πλατφόρμα(πάνω από εννιά εκατομμύρια), ενώ το hashtag #dalgonacoffee συγκεντρώνει πάνω από εκατό εκατομμύρια κλικ στο TikTok και εκατόν εξήντα χιλιάδες original δημοσιεύσεις στο instagram.

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

My coffee until cafes open back up  i miss everything  (dalgona coffee step-by-step in my stories).

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TINA LIU (@tinaeats_) στις5 Απρ, 2020 στις 11:15 πμ PDT


Πώς μπορείς να το φτιάξεις:
Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές της συνταγής, όμως στην πιο απλή εκδοχή του το dalgona coffee αποτελείται από ίσες δόσεις στιγμιαίου καφέ, ζάχαρης και καυτού νερού. Για μία μερίδα, χρησιμοποίησε περίπου δύο κουταλιές της σούπας από το καθένα.
Στην συνέχεια χρειάζεται να χτυπήσεις τα τρία συστατικά σου. Τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ ή μία μεγάλη κούπα και ξεκίνα να χτυπάς, με μίξερ ή με το χέρι. Το μείγμα σου σιγά-σιγά θα γίνει παχύρρευστο και πιο ανοιχτό σε χρώμα. Συνέχισε να χτυπάς μέχρι να αποχτήσει υφή που θυμίζει σαντιγί.
Bάλεένα γάλα της αρεσκείας σου σε ένα ποτήρι και πρόσθεσε από πάνω τον καφέ-σαντιγί που μόλις έφτιαξες. Και ΠΡΟΦΑΝΩΣ βγάλε φωτογραφία το αριστούργημά σου για να το δημοσιεύσεις στους λογαριασμούς σου. Τζάμπα χτυπούσες τόση ώρα;

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα