Βιομηχανικό Στυλ Διακόσμησης: Προτάσεις για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα με ταπετσαρίες και χαλιά

Βιομηχανικό Στυλ Διακόσμησης: Προτάσεις για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα με ταπετσαρίες και χαλιά

Το σύγχρονο βιομηχανικό στυλ διακόσμησης έχει τις ρίζες του στην εποχή που τα παλιά εγκαταλελειμμένα εργοστάσια και αποθήκες μετατρέπονταν σε οικονομικά στούντιο με χαμηλό ενοίκιο. Τελικά, η τάση αυτή εξελίχθηκε και καθιερώθηκε ως ένα πολύ δημοφιλές στυλ διακόσμησης με πολλούς οπαδούς και ακολούθους, καθώς οι περισσότεροι σχεδιαστές και διακοσμητές το λάτρεψαν και το εξέλιξαν σε μια δεσπόζουσα τάση στον εσωτερικό σχεδιασμό.

Το συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης είναι ιδανικό για οικιακούς αλλά και επαγγελματικούς χώρους. Ταιριάζει εξίσου καλά σε χώρους γραφείων, σε αίθουσες συνεδριάσεων όπως επίσης στο σαλόνι, το καθιστικό ή τη κουζίνα ενός σπιτιού.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της βιομηχανικής διακόσμησης (industrial) είναι η χρήση μεταλλικών σωλήνων, ξύλινων πατωμάτων, τοίχων από τούβλα, ξύλινες πλάκες, πέτρα, μπετό κ.α. φυσικά υλικά, επιτραπέζια φωτιστικά, μεταλλικές λάμπες, έπιπλα σε λιτές γραμμές, κατασκευασμένα από ξύλο ή μέταλλο κ.α.

Αν επιδιώκετε να διακοσμήσετε τον χώρο σας σε στυλ βιομηχανικό τότε η συμβουλή μας είναι να χρησιμοποιήσετε ασπρόμαυρες φωτοταπετσαρίες, φυσικά υλικά ή απομίμηση φυσικών υλικών (ξύλο, τούβλο, μπετό, πέτρα) για τους τοίχους και να εξοπλίσετε τον χώρο με παλιά και ρουστικ αντικείμενα. Τέλος, σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε χαλιά από φυσικά υλικά όπως μπαμπού, γιούτα κ.α.. Όσο πιο λιτά και απέριττα τα αντικείμενα που θα επιλέξετε, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.

Οι υφές στους τοίχους του σπιτιού είναι μια ιδιαίτερα διαδεδομένη τάση που μπορεί εύκολα να υιοθετήσει ο καθένας από εμάς με τη τοποθέτηση της κατάλληλης ταπετσαρίας και χωρίς να χρειάζεται να διαθέσει πολλά χρήματα.

 

Ταπετσαρίες σε απομίμηση τούβλου

Τα τούβλα στο φυσικό τους χρώμα ή βαμμένα σε λευκό, ανοιχτό ή σκούρο γκρι δίνουν χαρακτήρα και στυλ στο χώρο.

Το πιο σημαντικό είναι να τα συνδυάσεις με τα κατάλληλα έπιπλα και διακοσμητικά, ώστε να δημιουργήσεις το ιδανικό σκηνικό.

Άλλη μια ενδιαφέρουσα πρόταση για δώσετε στους τοίχους σας μια ελαφρώς ρουστικ αίσθηση είναι το ξύλο ή ακόμα καλύτερα το ελαφρώς φθαρμένο ξύλο σε διάφορες αποχρώσεις.

Το ξύλο ταιριάζει σε όλα τα στυλ διακόσμησης και σε όλους τους χώρους.

 

Οι πέτρινοι τοίχοι προσδίδουν στο χώρο ζεστασιά και αναδεικνύουν αναμφίβολα την αισθητική του.

Το μπετόν αποτελεί πλέον την απόλυτη έκφραση της σύγχρονης κομψότητας στον εσωτερικό σχεδιασμό. Το εμφανές μπετόν και η πατητή τσιμεντοκονία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε μοντέρνα και σύγχρονα σπίτια που δίνουν έμφαση στην απλότητα, τον μινιμαλισμό και την κομψότητα.

 

Υπάρχει τεράστια ποικιλία από ασπρόμαυρες και vintage ταπετσαρίες που θα μεταμορφώσουν το χώρο σας και θα του δώσουν την όψη και την αισθητική που επιθυμείτε.

 

Μια ακόμα πρωτότυπη ιδέα είναι η φωτοταπετσαρίες που απεικονίζουν σκισμένες αφίσες. Αυτό το ρεαλιστικό εφέ δίνει μια ρετρό αίσθηση στο χώρο ενώ παράλληλα προσθέτει χρώμα, άποψη και ένταση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα