Τι να κάνετε δωρεάν στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουνίου

Τι να κάνετε δωρεάν στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουνίου

 Το Σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών και για όσους επιθυμούν να το γεμίσουν με πολιτιστικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, ακολουθούν τέσσερις προτάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στο τραγούδι, η εμφάνιση μιας διεθνούς φήμης ερμηνεύτριας στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μια έκθεση φωτογραφίας με επίκεντρο τη φύση και δωρεάν κινηματογραφικές προβολές στα όσα ωραία, ενδιαφέροντα και δωρεάν συμβαίνουν στην πόλη το διήμερο που ξεκινά αύριο.

4ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Το 4ο Μεσογειακό Φεστιβάλ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με τίτλο «Μια θάλασσα τραγούδια» γίνεται πραγματικότητα, στις 29 και 30 Ιουνίου, στην παραλία-λιμάνι στη Βάρκιζα. Το φεστιβάλ διοργανώνεται για 4η συνεχόμενη χρονιά με επιτυχία καθώς και πλέον αποτελεί μόνιμη προσθήκη στο ετήσιο πρόγραμμα πολιτιστικών δρώμενων του Δήμου.

Στις 29 Ιουνίου ξεκινάει μια διαδρομή στη μουσική και την τέχνη της Μεσογείου με δύο μεγάλες συναυλίες, με κορυφαίους ερμηνευτές της μουσικής σκηνής και σημαντικές ορχήστρες. Το βράδυ του Σαββάτου το παρών επί σκηνής θα δώσουν οι Ορφέας Περίδης, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη, Θάνος Ματζίλης και η Ορχήστρα Ρυθμός, ενώ την Κυριακή στις 30 Ιουνίου θα λάβει χώρα συναυλία με τους Δημήτρη Μπάση και Δήμητρα Σταθοπούλου.
Open Air Film Festival Stroggylo 2019

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Αγίου Δημητρίου, για τρίτη συνεχή χρονιά υποστηρίζει σταθερά και με κάθε δυνατό τρόπο το Open Air Film Festival Stroggylo, προβάλλοντας δωρεάν ταινίες για δύο συνεχόμενους μήνες.

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται στο αίθριο του σχολείου Στρογγυλού και θα αφορούν σε επιλεγμένα φιλμ από τον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο. Την Κυριακή 30 Ιουνίου στις 21.00 θα προβληθεί η πολεμική ταινία Δουκνέρκη.
Ομαδική έκθεση φωτογραφίας

Οι φίλοι της Blank Wall Gallery (Φωκίωνος Νέγρη 55) θα έχουν την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες τοπίου τραβηγμένες σε διάφορα μέρη του κόσμου και να θαυμάσουν τη φύση σε διάφορες φάσεις της στην έκθεση Landscapes, μία από τις τελευταίες για τη σεζόν, από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 10 Ιουλίου. Η φύση παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία από μέρος σε μέρος.

Μπορεί κανείς να δει την απόλυτη ξηρασία στην έρημο αλλά και τα τροπικά δάση που είναι γεμάτα ζωή και βλάστηση. Όλα αυτά συνθέτουν τον πλανήτη μας και αποτελούν κομμάτι του. Οι φωτογράφοι που ασχολούνται με το τοπίο έχουν μία ιδιαίτερη σχέση με τη φύση και αυτό αποτυπώνουν στις φωτογραφίες τους. Τη διαφορετικότητα και την ομορφιά.
Η Rita Wilson στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

H πολυσχιδής, αεικίνητη Rita Wilson είναι ηθοποιός, συγγραφέας, αλλά και η παραγωγός πίσω από μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες, μεταξύ των οποίων οι My Big Fat Greek Wedding και Mamma Mia. Ως ηθοποιός εμφανίστηκε τελευταία φορά στα τέλη του 2018 στην ταινία Gloria Bell του Sebastián Lelio.

Το μεγαλύτερο πάθος της όμως είναι το τραγούδι και σε αυτό αφοσιώνεται όλο και περισσότερο τα τελευταία έξι χρόνια, όχι μόνο ως ερμηνεύτρια, αλλά και ως στιχουργός. Τα τραγούδια της Wilson έχουν έντονο λυρισμό και σαφείς επιρροές από την αμερικάνικη φολκ-ποπ.

Το βράδυ του Σαββάτου θα εμφανιστεί στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival για να δημιουργήσει μια αυθεντική μουσική ατμόσφαιρα που μπορεί κανείς να συναντήσει στον Νότο των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα