Αθήνα: Ωραία στέκια για χαλαρό καφεδάκι με την παρέα

Αθήνα: Ωραία στέκια για χαλαρό καφεδάκι με την παρέα

Χαλαρώστε με την παρέα σε στέκια της πόλης που θα σας κάνουν να ξεχάσετε για λίγο την καθημερινότητα.

Στα Πετράλωνα, το Κουκάκι, το Παγκράτι ακόμη και το κέντρο της Αθήνας θα βρείτε ωραία μέρη για να απολαύσετε τον καφέ σας με τους φίλους σας και να χαλαρώσετε για λίγο από τους έντονους ρυθμούς της πόλης.
Chelsea

Μποέμ, χρωματιστό και χαρούμενο στέκι με artistic ατμόσφαιρα και χαμηλές τιμές στην κεντρική Πλατεία Πλαστήρα στο Παγκράτι. Με το πέρασμα του χρόνου αναδείχθηκε σε ένα από τα πιο «most wanted» στέκια της περιοχής, με τα τραπέζια του να γίνονται περιζήτητα όλες τις ώρες της ημέρας.

Κρητικές ρακές, φθηνά ποτά και παγωμένες μπύρες στις αγαπημένες επιλογές του νεανικού κοινού που το επιλέγει σταθερά από την πρώτη μέρα λειτουργίας του.
TAF / The Art Foundation

Ο πολιτιστικός χώρος TAF / The Art Foundation στεγάζεται σε ένα παλιό οίκημα, γνήσιο δείγμα αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Το κτήριο φιλοξενεί σήμερα εκθέσεις και workshops στην γκαλερί του πρώτου ορόφου.

Στο κέντρο της εσωτερικής του αυλής βρίσκεται το αγαπημένο all day cafe-bar της πόλης, περιστοιχισμένο από μικρά δωμάτια που κατά καιρούς χρησιμοποιούνται για πειραματικά projects. To μενού περιλαμβάνει κρύα πιάτα με επιλεγμένα τοπικά προϊόντα. Οι επιλογές της μουσικής κινούνται γύρω από την jazz, ενώ είναι εμφανείς οι επιρροές από τη soul και τη funk σκηνή.
Six D.O.G.S

Ο πολυεπίπεδος κήπος του αγαπημένου Six D.O.G.S (Αβραμιώτου 6-8), με τη χαριτωμένη neon πινακίδα του να οδηγεί τους περαστικούς στο βάθος του, είναι καθημερινά, χειμώνα-καλοκαίρι, γεμάτος.

Μετά από μια βόλτα στην Ερμού και στα πέριξ, μπορείτε να καθίσετε εδώ για καφέ, ποτό ή γλυκό, ανάλογα με τα κέφια. Σε όσα πρέπει να δοκιμάσετε, επίσης, και τα εμπνευσμένα cocktails του. Ο χώρος κερδίζει τις εντυπώσεις με τη χαλαρή ατμόσφαιρά του.
Laatrac

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα στέκια στην πόλη βρίσκεται στον Κεραμεικό (Λεωνίδου 63-65) και συναντάται πίσω από μία μεγάλη σιδερένια πόρτα. Μια αυλή με ξύλινα τραπέζια και μια μεγάλη ράμπα για τους λάτρεις του skate αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια στην περιοχή. Ο λόγος για το Laatrac, ένα διαφορετικό στέκι του οποίου η φιλοσοφία περικλείεται στο τρίπτυχο eat, drink, skate.

Εκτός από την ιδιαιτερότητα που το χαρακτηρίζει, όσον αφορά στο skate, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο brunch με γευστικές προτάσεις που σερβίρονται καθημερινά, ενώ διοργανώνει και επιτυχημένα events με djs.
Κύριος Χου

Σε ένα νεοκλασικό του 1933 στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων συναντάται ο Κύριος Χου (Δημοφώντος και Υπερίωνος 1). Εναρμονισμένος απόλυτα με τη γραφική γειτονιά ολόγυρά του, έχει διατηρήσει ανέπαφα κάποια στοιχεία της παλιάς μονοκατοικίας –το παλιό χαρακτηριστικό πλακάκι και την θεσπέσια αυλή– όπου φιλοξενείται και αποτελεί cozy νεανικό στέκι, ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Ρίζα Ρίζα

Ο χώρος του κερδίζει αμέσως το κοινό με την ζεστή ατμόσφαιρα και τις ρετρό πινελιές, να δημιουργούν μια γλυκιά νοσταλγία. Εκεί που το χθες συναντά το σήμερα, λοιπόν, το Ρίζα Ρίζα έχει καταφέρει να συνδυάσει τη λειτουργία του παραδοσιακού παντοπωλείου με αυτή του all day στεκιού με μεγάλη επιτυχία, καθώς πρόκειται για ένα από τα σημεία αναφοράς στον πεζόδρομο της Δράκου (συναντάται στο νο 19). Στην ανοιχτή κουζίνα του προετοιμάζονται πεντανόστιμα πιάτα και θεϊκά pancakes, ενώ η μπάρα του φημίζεται για τον ποιοτικό καφέ και τα εξαιρετικά cocktails.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα