Τι να κάνετε δωρεάν στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 11 - 12 Μαΐου

Τι να κάνετε δωρεάν στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 11 - 12 Μαΐου

Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες ξεκινά αύριο για όλους εσάς που θέλετε να περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε κάποιο αντίτιμο.

Από τις πιο ενδιαφέρουσες το αφιέρωμα στο Θεόδωρο Αγγελόπουλο και η ξενάγηση στο Πλωτό Μουσείο στον Πειραιά.

Αφιέρωμα στο Θεόδωρο Αγγελόπουλο

Ο Δήμος Κορυδαλλού, η Κινηματογραφική Λέσχη Κορυδαλλού και το Cine Παράδεισος διοργανώνουν την κινηματογραφική εκδήλωση «Μια εβδομάδα για μια αιωνιότητα». Μια εκδήλωση προς τιμή του μεγαλύτερου Έλληνα σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

Σε αυτό το πλαίσιο επτά ταινίες του μεγάλου δημιουργού θα προβληθούν και πάλι, στη μεγάλη οθόνη της θρυλικής ταράτσας του Cine Παράδεισος (Αγίου Γεωργίου & Ζάππα 4, Κορυδαλλός).

Ξενάγηση στο Πλωτό Μουσείο του Πειραιά

Μία ανοιχτή ξενάγηση για το κοινό στο Πλωτό Μουσείο του Πειραιά, ιστορικό πλοίο «HELLAS LIBERTY» και τη μόνιμη έκθεση φωτογραφίας –ντοκουμέντων πλοίων που φιλοξενούνται σε αυτό– θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου,  στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ημέρες Θάλασσας 2019».

Η ξενάγηση, διάρκειας 1,5 ωρών, θα πραγματοποιηθεί στις 13.00, τόσο στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του πλωτού μουσείου αλλά και στη μόνιμη έκθεση  με φωτογραφίες –ντοκουμέντα από τα (100+7) πλοία που παραχώρησε η Αμερική μετά τον πόλεμο σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς των Ελλήνων στο Β΄Παγκόσμιο πόλεμο.

Στην ξενάγηση αυτή, θα παρουσιαστεί εμπεριστατωμένα και αναλυτικά στο κοινό, μέσα από ντοκουμέντα και video, όλη η διαδρομή δημιουργίας, ιστορίας, αλλά και εξέλιξης του  πλοίου που είναι ένα από τα τρία μοναδικά στον κόσμο εναπομείναντα φορτηγά πλοία τύπου LIBERTY που διασώζονται παγκοσμίως. * Το Πλωτό Μουσείο Πειραιά «HELLAS LIBERTY», βρίσκεται μέσα στο λιμάνι, στην  Ακτή Βασιλειάδη (είσοδος από Πύλη Ε2).

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Από τις 9 έως και τις 11 Μαΐου 2019 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές».

Το Σάββατο 11 Μαΐου στις 12.00-13.00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από αρχαιολόγο του Μουσείου στην αίθουσα της Θήρας με θεματική το αιγιακό τοπίο μέσα από τις τοιχογραφίες και τα εικονιστικά θέματα της κεραμικής.
Φεστιβάλ Αναρρίχησης

Ο ΣΠΑΥ, ο Δήμος Ηλιούπολης και ο ΕΟΣ Ηλιούπολης ενώνουν τις δυνάμεις τους και καλούν παλιούς αλλά και νέους φίλους της αναρρίχησης να λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ Αναρρίχησης που ξεκινάει την Κυριακή 12 Μαΐου στο Πυροφυλάκιο Ηλιούπολης (τέρμα Σοφοκλή Βενιζέλου).

Παλιές και νέες αναρριχητικές διαδρομές, όμορφες πεζοπορικές διαδρομές, ποδηλατοβόλτες για μικρούς και μεγάλους αλλά και παιχνίδια προσανατολισμού θα είναι κάποιες από τις δράσεις που θα διοργανωθούν παράλληλα με την αναρρίχηση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα