Τι να κάνετε δωρεάν στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου

Τι να κάνετε δωρεάν στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου

Οι λάτρεις του Κώστα Χατζή θα έχετε την δυνατότητα να τον απολαύσετε ζωντανά σε μια συναυλία το βράδυ του Σαββάτου, ενώ όσοι γοητεύεστε από την Bauhaus αρχιτεκτονική μια φωτογραφική ξενάγηση το πρωί της ίδιας μέρας θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σας.

Ένα ρεσιτάλ κιθάρας από έναν νέο μουσικό, διοργανώνεται στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών «Οι Νέοι για τους Νέους», ενώ μια διοργάνωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής.
Συναυλία του Κώστα Χατζή

Με ένα από τα πλουσιότερα προγράμματα στην ιστορία του ξεκινάει ο Πολιτιστικός Πολυχώρος Γαλαξίας, στη Νέα Σμύρνη, που συμπληρώνει φέτος σχεδόν μία δεκαετία λειτουργίας, έχοντας φιλοξενήσει περισσότερους από 300.000 επισκέπτες.

O Κώστας Χατζής, ο σπουδαίος καλλιτέχνης που σφράγισε με την ιδιαίτερη βραχνάδα στην ξεχωριστή φωνή του, μια ολόκληρη εποχή υπηρετώντας πιστά το κοινωνικό τραγούδι για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες στις 20.00 το βράδυ του Σαββάτου (30/03) θα ταξιδέψει το κοινό με την κιθάρα του και την εκφραστική φωνή του, μέχρι εκεί όπου «Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει». Μαζί του η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, μια από τις σημαντικότερες στιχουργούς του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.
Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ, σε συνεργασία με τη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη, γιορτάζουν στον 53ο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2019, προκαλώντας μικρούς και μεγάλους στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στην εκδήλωση θα απονεμηθούν βραβεία σε φυσικά πρόσωπα και φορείς που προωθούν τη φιλαναγνωσία καθώς και σε δημιουργούς βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας έκδοσης 2018. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη της καμπάνιας «Διαβάζω & αλλάζω» που συνδιοργανώνουν για τέταρτη χρονιά η ΕΝΕΛΒΙ, το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ και η Εταιρεία Συγγραφέων.

O εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2019 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Φωτογραφικός περίπατος στην πόλη

Πώς επέδρασε το Bauhaus στη μοντέρνα αρχιτεκτονική και στην αστική μορφή της Αθήνας;  Μέσα από τον φωτογραφικό περίπατο που διοργανώνεται από το Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε στο Κολωνάκι στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου (30/03) θα ανακαλύψετε τα ίχνη του Bauhaus στην Αθήνα!

Το Κολωνάκι προσφέρεται ιδιαίτερα για να ανακαλύψει κανείς στιλιστικά στοιχεία της Μοντέρνας Εποχής και παραλληλισμούς με το Bauhaus. Δίπλα σε νεοκλασικές βίλες βρίσκονται μερικά μοντέρνα κτίσματα του 1920 και του 1930 και ταυτόχρονα γίνονται πιο εμφανείς οι στιλιστικές διαφορές τους σε σχέση με τις συνηθισμένες αθηναϊκές πολυκατοικίες του 1950 και του 1960. Σημείο έναρξης και τερματισμού του περιπάτου: Ακαδημία Αθηνών, Πανεπιστημίου 28.
Συναυλία κιθάρας στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Διανύοντας τον 31o κύκλο της, η σειρά συναυλιών «Οι Νέοι για τους Νέους» αποτελεί βήμα έκφρασης και σημαντικό θεσμό ανάδειξης των επίλεκτων νέων ερμηνευτών κλασικής μουσικής. Αυτό το Σάββατο στις 20.00 ο Θωμάς Αθανασέλος δίνει ένα ρεσιτάλ κιθάρας στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Ο Θωμάς Αθανασέλος έχει πραγματοποιήσει ατομικά ρεσιτάλ σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και έχει παρουσιάσει και ηχογραφήσει δικές του συνθέσεις με διάφορες συνεργασίες (Steelmuse, The Blue Jazz Duo). Έργα του έχουν εκδοθεί και δημοσιευτεί από την Bergmann Edition και την Candyrat Records. Από το 2015 έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ κιθάρας Λάρισας σε συνεργασία με τη σχολή κιθάρας «Κιθαρωδείο». Διδάσκει στη μουσική σχολή «Κιθαρωδείο» και στη Μουσική Σχολή Νίκαιας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα