Τι να κάνετε δωρεάν στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Νοεμβρίου

Τι να κάνετε δωρεάν στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Νοεμβρίου

Το Σαββατοκύριακο προσφέρεται για δωρεάν εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια, προσθέτοντας έναν καλλιτεχνικό και πολιτιστικό τόνο στις εξόδους του διημέρου.

Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων, μουσικές παραστάσεις, εργαστήρια για μικρά παιδιά ακόμη και παιχνίδι μυστηρίου κρατάνε το ενδιαφέρον αμείωτο.

Παιχνίδι μυστηρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Ένα παιχνίδι δράσης και μυστηρίου διοργανώνεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 18.00, από την διοργάνωση Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων και την οργάνωση Challedu- challenging education.

Το «Farewell Anatolia- Παιχνίδι Μυστηρίου στα Ματωμένα Χώματα» βασίζεται σε ένα σημείωμα του ήρωα του βιβλίου «Ματωμένα Χώματα» που πυροδοτεί διάφορα ερωτήματα. Μέσα από το συγκεκριμένο παιχνίδι αποκαλύπτεται στους συμμετέχοντες στη δύναμη της ανάγνωσης, της διαδραστικής αφήγησης και του βιβλίου μέσα από το παιχνίδι.

 

Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων

Περισσότερες από 200 animation ταινίες μικρού μήκους από 40 χώρες, προβάλλονται στο 4ο Animation Marathon, που ξεκίνησε στις 21 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται το Σάββατο 24 του μήνα. Το απόγευμα του Σαββάτου μεταξύ 19.00-20.00, στην Οικία Θεοτοκοπούλου Δήμου Αθηναίων (Θεοτοκοπούλου 3), θα υπάρχει αφιέρωμα στα νέα ταλέντα.

Εργαστήριο για μικρά παιδιά στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Το πρωί της Κυριακής 25/11 (στις 10.00 και 12.00) και στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα) γιορτάζει το Βιβλίο διοργανώνοντας εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα «Μικροί σταχωτές εν δράσει».

Παιδιά και γονείς θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν για τους τύπους των βιβλίων, τα υλικά και όργανα γραφής καθώς και το περιεχόμενο των βιβλίων μέσα από τα χειρόγραφα και τα παλαίτυπα της μόνιμης έκθεσης του βιβλίου.

Επιπλέον, οι μικροί φίλοι θα φιλοτεχνήσουν το δικό τους πρωτόγραμμα, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά θα δημιουργήσουν το δικό τους βιβλιαράκι στο εργαστήριο Συντήρησης Χειρογράφων Εντύπων και Χάρτινων Έργων του Μουσείου.

Μουσικό αφιέρωμα στο Μιχάλη Σουγιούλ

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 55 χρόνια του Δήμου Ηλιουπόλεως στις 19.30 το απόγευμα του Σαββάτου, θα πραγματοποιηθεί η παράσταση «Άρχισαν τα Όργανα» στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου (Σοφ. Βενιζέλου & Πρωτόπαππα).

Αφιερωμένη στη μνήμη του σπουδαίου καλλιτέχνη, Μιχάλη Σουγιούλ, συνδιοργανώνεται με την Καλλιτεχνική Εταιρεία «Πολύμνια», ενώ στη σκηνή εμφανίζεται και η Δημοτική Χορωδία Ηλιούπολης. Σημειώνεται ότι για την ζωή και το έργο του Μιχάλη Σουγιούλ θα μιλήσουν οι κόρες του, Αλίκη και Ηρώ.

56η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής

Τις πόρτες της για το κοινό ανοίγει η 56η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 20.00 στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής (Λεωφόρος Κηφισίας 207) στο Μαρούσι.

Στην μεγαλύτερη γιορτή Ελληνικής Κεραμικής Τέχνης θα εκτεθούν όλα τα διακριθέντα έργα του ετήσιου διαγωνισμού που προηγήθηκε, ενώ κατά την διάρκειά της θα πραγματοποιηθεί και το 7ο Forum Ελληνικής Κεραμικής τα Σαββατοκύριακα, όπου θα λειτουργήσουν και ανοιχτά εργαστήρια αγγειοπλαστικής και πηλοπλαστικής για μικρούς και μεγάλους.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα