Σύρος: Στο υπέροχο Θέατρο Απόλλων η μοναδική παράσταση Ο Καιρός των Χρυσανθέμων 21 -22 Σεπτεμβρίου

Σύρος: Στο υπέροχο Θέατρο Απόλλων η μοναδική παράσταση Ο Καιρός των Χρυσανθέμων 21 -22 Σεπτεμβρίου

Η παράσταση Ο καιρος των Χρυσανθέμων θα κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Απόλλων της Σύρου στις 21-22 Σεπτεμβρίου 2018.

Το χειμώνα του 1896 στην Ερμούπολη της Σύρου, που βαδίζει προς τη δύση της ένδοξης ιστορίας της, καταφθάνει ο θίασος της Ευαγγελίας Παρασκευοπούλου για μια παράσταση στο Θέατρο Απόλλων. 

Ο θίασος θα γευματίσει στο μέγαρο των Πινά, μιας παλαιάς οικογένειας που έχει χάσει πια την αίγλη και τα πλούτη της. Ξεπεσμένοι αριστοκράτες και ηθοποιοί μπλέκονται σε ένα σκηνικό θαυμάτων, όπου μυστικά βγαίνουν στο φως, θεατρικά λόγια απευθύνονται σα βέλη, άριες ακούγονται για πρώτη φορά από το γραμμόφωνο και η αγάπη θριαμβεύει, μεταφέροντας μας σε μια εποχή που έφυγε ανεπιστρεπτί.
Με βάση το ομότιτλο, βραβευμένο μυθιστόρημα του Μάνου Ελευθερίου -και με τις ευχές του συγγραφέα- η συγκεκριμένη θεατρική διασκευή, που φωτίζει λίγο περισσότερο την υπαρκτή πρωταγωνίστρια της εποχής, Ευαγγελία Παρασκευοπούλου, τον ίδιο τον Συγγραφέα, αλλά και τον Σαίξπηρ αυτοπροσώπως, μπαίνει στα παρασκήνια μιας παράστασης, όπου διαδραματίζονται διαχρονικές σκηνές της θεατρικής καθημερινότητας. Χιούμορ και συγκίνηση, κωμωδία και δράμα, διαρκώς αλληλοκαλύπτονται, φέρνοντας στο προσκήνιο τις τραγικές φιγούρες των ηρώων, μα κυρίως, των ίδιων των Ηθοποιών.

Διαβάστε την συνέντευξη ενός από τους βασικούς πρωταγωνιστές του έργου, τον γνωστό μας ηθοποιό Δημήτρη Μαύρο:

Πως αισθάνεστε που έρχεστε ξανά στη Σύρο μετά τη Δικαίωση;
Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρεθώ ξανά στη Σύρο.Οφείλω να αναφέρω ότι  μετά τα γυρίσματα της  Δικαίωσης,ερχόμουν στο νησί για διακοπές κάθε καλοκαίρι.
Η μόνη χρονιά που δεν κατέβηκα ήταν η φετινή.
Και να που τα βήματα μου με φέρνουν ξανά .
Σαν καρμική παρεμβολή μου μοιάζει όλο αυτό.Αγαπώ τη Σύρα και τον κόσμο της κι εισπράτω αγάπη όταν έρχομαι εδώ.Θα ήθελα να είναι ο τόπος καταγωγής μου.Αλλά και τώρα ως νησί μου την λογίζω.

 Έχετε παίξει ξανά στο θέατρο Απόλλων;
Είναι η πρώτη φορά που θα ανέβω στην σκηνή αυτού του πανέμορφου θεάτρου.Ως επισκέπτης έχω βρεθεί στους χώρους του αλλά ανυπομονώ να ανέβω στην σκηνή του με την παράσταση μας.
Τι σημαίνει για εσάς "Ο καιρός των Χρυσανθέμων" και πως αισθάνεστε που θα παίξετε το έργο του Μάνου στη γενέτειρά του;
Μεγάλο κεφάλαιο ανοίγουμε με αυτήν την ερώτηση.Είχα την τύχη να γνωρίσω τον Μάνο Ελευθερίου στα στερνά....δυό χρόνια πριν την καταγραφή του στην λίστα των μεγάλων απωλειών....Με τίμησε με την φιλία του...μιλάγαμε πολλές φορές στο σταθερό τηλέφωνο....Δεν θα λησμονήσω ποτέ την ευγένεια του και το πολυσχιδές του πνεύμα.Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως ένιωσα όταν η Κίρκη και η Αλίνα μου πρότειναν να είμαστε μαζί σε αυτήν την παράσταση και μάλιστα με πρεμιέρα στη Σύρο.Έκανα δύο τηλεοπτικές σειρές ως πρωταγωνιστής στη Σύρο-Βραδυνές Καμπάνες(1992) και Δικαίωση(2014)-έφθασε η ώρα να κατέβω και με μια θεατρική παράσταση.Ο λόγος του Μάνου είναι απόσταγμα μέγιστης αισθητικής και το μυθιστόρημα του ξεχωριστό.Χαίρομαι που θα τον μιλήσουμε στην πατρίδα του μαζί με την υπόλοιπη παρέα των εξαιρετικών συναδέλφων που αποτελούν τον θίασο.Ο καιρός των χρυσανθέμων είναι για μένα πρωτίστως παράσταση ψυχής.

Πως θα είναι ο θεατρικός χειμώνας για εσάς;
Γεμάτος και με κάνει χαρούμενο αυτό.Κάθε Παρασκευή,Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο OLVIO θα επαναληφθεί η περσινή επιτυχημένη παράσταση "Οδός Αβύσσου,αριθμός μηδέν"διασκευή του μυθιστορήματος του Μ. Λουντέμη από τη Σοφία Αδαμίδου.Στο ίδιο θέατρο Δευτέρα και Τρίτη το Tango του Μρόζεκ και Δευτέρα απόγευμα Ο καιρός των χρυσανθέμων....

ΠΑΙΖΟΥΝ (αλφαβητικά):

Κώστας Κάππας, Αλίνα Κοτσοβούλου, Δημήτρης Μαύρος, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Ολυμπία Σκορδίλη, Ελένη Τσεφαλά, Γιώργος Ψαλτου

Μαζί τους συμπράττει ο Σταμάτης Τζελέπης


Θεατρική διασκευή: Αλίνα Κοτσοβούλου - Κίρκη Καραλή

Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή
Art direction/Σκηνικός χώρος: Σέργιος Κο
Κίνηση: Κωνσταντίνος Παπανικολάου
Ενδυματολογία: Μαργαρίτα Κωνσταντινίδου
Ηχητικό περιβάλλον: Αλέξανδρος Κόνιαρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Clive Sargent
Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης
Επικοινωνία : Άντζυ Νομικού

Oργάνωση παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Απόλλων της Σύρου στις 21-22 Σεπτεμβρίου 2018. Ώρα έναρξης παράστασης  21:00.
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 €, φοιτητές, άνεργοι , συνταξιούχοι 10 €

 


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα