Θρυλικά μπαρ του Αιγαίου που πρέπει να έχεις επισκεφτεί

Είναι κάποια μαγαζιά που δεν σε απογοητεύουν ποτέ και το καταλαβαίνεις όταν νιώθεις ότι σου έλειψαν, δρομολογώντας ένα ταξιδάκι για να ανταμώσετε ξανά. Μετρούν πολλά χρόνια ζωής, αντέχουν στο χρόνο και έχουν τον δικό τους τρόπο να σε κατακτήσουν.

Τα παρακάτω μπαρ έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στη νυχτερινή ζωή αγαπημένων νησιών του Αιγαίου. Είναι τα μπαρ όπου περάσαμε μερικά από τα πιο όμορφα βράδια των καλοκαιρινών διακοπών μας. Η ενέργεια, τα πρόσωπα, η μοναδική ατμόσφαιρα και ο αυθεντικός χαρακτήρας τους μας κάνουν να επιστρέφουμε εκεί κάθε καλοκαίρι.

Galleraki, Μύκονος

Το διάσημο cocktail Κατερινάκι και η μοναδική του τοποθεσία το καθιέρωσαν από το 1989 που πρωτολειτούργησε ως ένα από τα κορυφαία cocktail bars του νησιού. Το Galleraki στη Μικρή Βενετία μας κερδίζει όμως και για τις ωραίες χορευτικές μουσικές, καθώς και το χαμογελαστό προσωπικό του. Ο (ιδιοκτήτης του) Δαμιανός, είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες του νησιού, και πολύ συχνά θα τον βρείτε στα decks να παίζει ωραίες μουσικές.

Μπορείτε να έρθετε εδώ από το πρωί για να πάρετε πρωινό, επιλέγοντας από το πλούσιο breakfast menu του. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει ωραιότερος τρόπος να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα, από το να καθίσετε στο μπαλκόνι του και να συνοδεύεσετε το μοναδικό θέαμα που ξετυλίγεται μπροστά σας με ποικιλίες και κάποια ετικέτα κρασιού από την άκρως προσεγμένη λίστα του.

Πληροφορίες

Μικρή Βενετία, Χώρα, Μύκονος, τηλ. 22890 27188, galleraki.gr, fb page: Galleraki

Castro Bar, Αστυπάλαια

Ένα από τα πιο όμορφα bars του Αιγαίου. Το Castro βρίσκεται στην κορυφή της Χώρας της Αστυπάλαιας και εκτείνεται σε διάφορα επίπεδα ως τα τείχη του Ενετικού κάστρου. Από τις αρχές του 1990 κρατάει μια θέση στην κορυφή της νυχτερινής ζωής του νησιού, με πρωταγωνιστές τη θέα από τις υπέροχες αυλές του, τα ωραία cocktails με φρέσκα φρούτα και τις ξεχωριστές μουσικές.

Πληροφορίες

Χώρα, Αστυπάλαια, τηλ. 6946 761230, fb page: Castro bar

Αστοιβή, Πάτμος

 

Το Αστοιβή Cafe 1673, που βρίσκεται λίγο πριν την κεντρική πλατεία της Χώρας, αποτελεί σημείο αναφοράς για τη νυχτερινή ζωή του νησιού. Στεγάζεται σε ένα πανέμορφο κτήριο και ξεχωρίζει για την ατμοσφαιρική ταράτσα του. Το Αστοιβή ξεκίνησε να λειτουργεί ως μπαρ, με προσεγμένα cocktails και πολύ καλές μουσικές. Εδώ και λίγα χρόνια έχει μετατραπεί σε bar-restaurant με μενού που προσανατολίζεται στη μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα.

Πληροφορίες

 

Πάτμος, τηλ. 22470 34884, astivi.gr, fb page: Astivi

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα