Ηρώδειο 29 Αυγούστου - 10 Οκτωβρίου: 30 συναυλίες και παραστάσεις

Ούτε μια, ούτε δυο αλλά συνολικά τριάντα  εκδηλώσεις έχουν ανακοινωθεί ότι θα φιλοξενηθούν από τις 29 Αυγούστου ως και τις 10 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο.

Το «μενού» του φετινού Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο έχει απ' όλα: Χορό, θέατρο, μουσική, διεθνείς και ελληνικές παραγωγές σύμφωνα με το πρόγραμμα προσωρινής παραχώρησης του αρχαιολογικού χώρου του Ωδείου σε κρατικούς φορείς και ιδιώτες.

Ανθολογήσαμε μερικές από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις που θα δούμε φέτος τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο:

30 Αυγούστου: Οι «Πέρσες» του Αισχύλου παρουσιάζονται στη σκιά της Ακρόπολης από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου σε σκηνοθεσία ΄Αρη Μπινιάρη.

31 Αυγούστου: Το μουσικό θρίλερ «Σουίνι Τοντ - Ο δαιμόνιος κουρέας της Fleet Street» του Στίβεν Σόντχάιμ σε κείμενο του Χιου Γουίλερ «κατεβαίνει» Ηρώδειο και παρουσιάζεται από την Καμεράτα.

1 Σεπτεμβρίου: Ο Στέφανος Κορκολής μαζί με τις Μαρία Φαραντούρη και Σοφία Μανουσάκη μας ταξιδεύουν στη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη σε μια συναυλία για τα παιδιά της «Ελπίδας».

4 και 5 Σεπτεμβρίου: Σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σε μουσική Νίκου Κυπουργού με τον Τζίμη Πανούση στο ρόλο του Τρυγαίου.

6 Σεπτεμβρίου: Τη βραδιά της τελευταίας Πανσελήνου του καλοκαιριού, ο βράχος της Ακρόπολης θα πλημμυρίσει από αγαπημένες μελωδίες μεγάλων Αργεντινών Μαέστρων. Ο επίσημος φορέας Acropolis Tango Festivals υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής παρουσιάζει την παράσταση Τango del Sur (To Tango του Νότου).

7 Σεπτεμβρίου:  Είναι η σειρά του «Κύκλωπα» του Ευριπίδη, του μοναδικού σωζόμενου σατυρικού δράματος της αρχαιότητας σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη με τις Στεφανία Γουλιώτη, Αλεξάνδρα Αίδίνη κ.α.

8 Σεπτεμβρίου:  Ο έμπειρος Σταύρος Τσακίρης φέρνει τον «Οιδίποδα επί Κολωνώ» στο Ηρώδειο έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή ενός θιάσου «αρίστων» αποτελούμενο, μεταξύ άλλων, από τον Κώστα Καζάκο (στον ομώνυμο ρόλο), Δημήτρη Λιγνάδη κ.α.

9 Σεπτεμβρίου: Η εμβληματική μορφή του Αλέξη Ζορμπά, του ήρωα του Νίκου Καζαντζάκη, ξαναζωντανεύει σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή από τις θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη τιμώντας το έτος Καζαντζάκη. Στον ομώνυμο ρόλο ο Γρηγόρης Βαλτινός.

10 - 11 Σεπτεμβρίου: Οι «Βάκχες»ι του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του ταλαντούχου ΄Εκτορα Λυγίζου και σε μετάφραση Γ. Χειμωνά παρουσιάζονται στο Ηρώδειο σε μια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας.

12 Σεπτεμβρίου: Ο Σταμάτης Κραουνάκης ακονίζει τη μνήμη μας με την παράσταση «Σταμάτης Κραουνάκης. Τα λαϊκά μου τραγούδια 1980-2017. Σε σπίτια με μωσαϊκά με τη Γιώτα Νέγκα».

13 και 14 Σεπτεμβρίου: Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει ένα  «Γκαλά όπερας για τα 40 χρόνια από τον θάνατο της Μ. Κάλλας» (1977, Παρίσι). Συμμετέχουν η ορχήστρα και η χορωδία της ΕΛΣ, οι υψίφωνοι Τσ. Κοστέα, Μ. Παπαθανασίου και Χρ. Πουλίτση. Την ορχήστρα της ΕΛΣ διεθυύνει ο Ηλίας Βουδούρης.

15 Σεπτεμβρίου: Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανεβάζει το μιούζικαλ «Ερωτόκριτος». Πρόκειται γα επανάληψη της παράστασης της εναλλακτικής σκηνής στο ΚΠΙΣΝ.

17 και 18 Σεπτεμβρίου: «Maurice Fette Bejart». Οι χορευτές του θρυλικού - και τόσο αγαπητού στη χώρα μας - μπαλέτου «Bejart Ballet Lausanne» θα παρουσιάσουν μία παράσταση χορού-αφιέρωμα για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του M. Bejart. σε χορογραφίες των M. Bejart και G. Roman.

19 και 20 Σεπτεμβρίου: Τα διάσημα Μπαλέτα Μπολσόι μας προσκαλούν στο Ηρώδειο να παρακολουθήσουμε μια παραγωγή για τα 75 χρόνια του Μιχαήλ Λαμπρόσκι, με χορογραφίες του ίδιου και έργα στα οποία ως χορευτής άφησε εποχή.

22 Σεπτεμβρίου: «Rock the Opera» από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.. Η ΚΟΑ θα συμπράξει με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας, υπό τη διεύθυνση του Friedemann Riehle και ερμηνευτές τους G. Radics, M. Poulickova, T. Halova, Ni. Spalasova.

23 Σεπτεμβρίου: «Γκαλά 1001 αστέρων». Ο Μ. Φραγκούλης και οι καλεσμένοι του θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από όλον τον κόσμο, καθώς και ένα μικρό αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας. Μαζί του η τραγουδίστρια Angela Gheorghiu.

24 Σεπτεμβρίου: «Σταύρος Ξαρχάκος-Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Η συνάντηση». Ο Σταύρος Ξαρχάκος συναντιέται επί σκηνής με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Ο συνθέτης θα διευθύνει 10μελή ορχήστρα.

26 Σεπτεμβρίου: Η τελευταία παράσταση του αείμνηστου Σπύρου Ευαγγελάτου, «Αμύντας», αναβιώνει σε σκηνοθεσία της κόρης του, Κατερίνας στο «Αφιέρωμα στη μνήμη του Σπύρου Ευαγγελάτου».

27 Σεπτεμβρίου:  Οι Γ. Νταλάρας, Λ. Μαχαιρίτσας και Γ. Κότσιρας θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με μουσική Ελλήνων συνθετών και ποιητών για καλό σκοπό. Τίτλος του, «Εκεί στο Νότο». Τα έσοδά του θα διατεθούν στην Ένωση Σωματείων «Μαζί για το Παιδί».

30 Σεπτεμβρίου: «Μάνος Χατζιδάκις, Ελλάς η χώρα των ονείρων». Ερμηνεύει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Διεύθυνση ορχήστρας Λ. Καρυτινός. Συμμετέχει η υψίφωνος Μ. Κωστράκη.

1 Οκτωβρίου: Σύλλογος Αγχιαλιτών Αθήνας. «Ένα τραγούδι για τη Θράκη». Σκηνοθεσία Σ. Χατζάκης, καλλιτεχνική διεύθυνση Ανδρέας Κατσίγιαννης. Τραγουδούν οι Μ. Μητσιάς, Χρ. Αηδονίδης, Δ. Μπάσης, Κ. Μακεδόνας, Ελ. Βιτάλη, Β. Δημούδης.

2 Οκτωβρίου: Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. «100 χρόνια Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών». Σύνθεση θεατρικών, μουσικών και ιστορικών στιγμών από την 100ετή πορεία του Σωματείου, παρακολουθώντας παράλληλα τις ιστορικές εξελίξεις της χώρας.

4 Οκτωβρίου: «Sissi -once upon a time of the emperor». Τα μπαλέτα της Ουγγαρίας ExperiDance και η Budapest Gipsy Symphony Orchestra παρουσιάζουν ένα χαρακτηριστικό δείγμα της ουγγρικής κουλτούρας, συνδυάζοντας τον παραδοσιακό λαϊκό ουγγρικό χορό με τις σύγχρονες μορφές χορού.

5 Οκτωβρίου:  Η  γνώριμη στο ελληνικό κοινό Vanessa Mae επιστρέφει με μια ακόμα συναυλία.

6 Οκτωβρίου: Ο «Καλιγούλας» σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη-Knutsen, μετάφραση Φρανσουάζ Αρβανίτη και μουσική Blaine Reininger παρουσιάζεται στο Ηρώδειο - μια παράσταση που ταυτίστηκε με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

9 Οκτωβρίου: Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από τη Symphonic Art με τίτλο «Μ. Θεοδωράκης, ένα ενιαίο μουσικό σύμπαν».

www.thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα