Πλατεία Συντάγματος: Μυστικό εικαστικό δρώμενο αποκαλύπτεται απόψε

H διεθνούς φήμης εικαστικός Μαρία Φραγκουδάκη θα ξαφνιάσει το κοινό, απόψε στις 9, με ένα εικαστικό δρώμενο που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

Το σημερινό δρώμενο, αποτελεί ουσιαστικά την έναρξη μιας εκτεταμένης σειράς εικαστικών και διαδραστικών γεγονότων που υπογράφει η καλλιτέχνις. Ωστόσο, η ίδια, επιθυμεί να μην αποκαλύψει το τι ακριβώς θα συμβεί.

Το μόνο που εξηγεί είναι πως σήμερα το βράδυ, θα «κρυφτεί» στην πλατεία Συντάγματος και προτού όλα ξεκινήσουν, θα χαμηλώσει τα γύρω φώτα. Ένα λευκό κρεβάτι θα εμφανιστεί στο πεζοδρόμιο και ένα σεντόνι θα αρχίσει να τυλίγεται πάνω στην πρόσοψη του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία». Και όλα... θα μεταμορφωθούν.

Σκοπός της είναι να πιάσει το πλήθος εξαπίνης. Όπως λέει και η ίδια, «μια στιγμή αρκεί» - για να μεταμορφώσει την πρόσοψη του ιστορικού ξενοδοχείου, να τραντάξει το κοινό, τις αισθήσεις και το νου,και να πιάσει τον ανυποψίαστο πριν προλάβει να φιλτράρει τις σκέψεις του. Προσμονή είναι το αυθεντικό, καθαρό συναίσθημα. Η πρώτη αντίδραση.

H διεθνούς φήμης εικαστικός Μαρία Φραγκουδάκη θα ξαφνιάσει το κοινό, απόψε στις 9, με ένα εικαστικό δρώμενο που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

Η πλατεία Συντάγματος δεν είναι τυχαία επιλογή. Βασικός στόχος του σημερινού δρώμενου είναι να διερευνήσει το ερώτημα, «είμαστε ελεύθεροι ή νομίζουμε πως είμαστε;». Και η Μαρία Φραγκουδάκη επέλεξε να παρουσιάσει μια συμβολική δράση συνδεδεμένη με τον δυϊσμό της ελευθερίας, στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας. Σε ένα «σημείο - κόμβο για το κέντρο της Αθήνας και ορόσημο στην ιστορία του ελληνικού έθνους και τη Δημοκρατία. Απέναντι από τη Βουλή των Ελλήνων και το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, η πλατεία Συντάγματος είναι το μεγάλο πέρασμα. Για τις εθνικές παρελάσεις αλλά και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ή ζητωκραυγής. Είναι ο παλμός της πόλης».

Το δρώμενο θα παρακολουθήσει και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

 

nafteboriki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα