Έρχεται η 10η γυμνή ποδηλασία στη Θεσσαλονίκη

Ανεβείτε στο ποδήλατό σας και φύγαμε… Πριν ανεβείτε όμως, γδυθείτε! Για 10η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται φέτος η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία!

Η διοργάνωση θα λάβει χώρα το Σάββατο, 10 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές πρόκειται για μια γιορτή για το Ποδήλατο, το Περιβάλλον, το Ανθρώπινο σώμα.

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Η διοργάνωση του ποδηλατικού δρόμου θα πλαισιωθεί με εκδηλώσεις όπως ένα ολοήμερο φεστιβάλ, με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες δράσεις.

Μέχρι στιγμής το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ περιλαμβάνει συναυλίες:

Ράδιο Σολ (Indie Ska/Reggae, από Αθήνα)

Muchatrela Band (New Orleans Hot Jazz, Swing, Balkan και Caribbean Calypso, από Αθήνα)

Grikanta (Tarantella Pizzica Κάτω Ιταλίας/Magna Grecia, από Θεσ/νίκη)

Κρούση (ομάδα κρουστών) (Αφρικάνικοι ρυθμοί από Θεσ/νίκη)

Γιατί ΓΥΜΝΕΣ και ΓΥΜΝΟΙ;

Αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας και να δείξουμε συμβολικά πόσο ευάλωτοι είμαστε απέναντι στη ρύπανση και στη βία. Για να απελευθερωθούμε από τα πρότυπα του σώματος που προτάσσει η βιομηχανία των ΜΜΕ, του κινηματογράφου, της μόδας και του σεξ. Είμαστε όλοι όμορφοι, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι! Στην σημερινή κοινωνία της κλειδαρότρυπας το γυμνό σώμα είναι προϊόν εκμετάλλευσης, εμείς το απελευθερώνομαι με μια δυναμική δράση που κερδίζει την προσοχή όλων, με απόλυτα ειρηνικό, μη βίαιο τρόπο.

Δεκτές οι συμμετοχές με περιβολή… αδαμιαία έως και μαγιώ.

Τα αιτήματα της 10ης γυμνής ποδηλασίας:

Τι ΘΕΛΟΥΜΕ για την πόλη μας;

• Πράσινη πόλη με βιώσιμη κινητικότητα, μητροπολιτικό πάρκο στη ΔΕΘ, πάρκα στα πρώην στρατόπεδα, ελεύθερους πράσινους χώρους, πεζοδρομημένο κέντρο, Τραμ και Θαλάσσια Συγκοινωνία.

• Ασφαλές, και προστατευμένο από την παράνομη στάθμευση και κυκλοφορία, ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων που συνδέουν όλη την πόλη, αλλά και με τους Ευρωπαϊκούς υπεραστικούς Ποδηλατόδρομους.

• Διαδημοτικό Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων

• Ασφαλή σημεία στάθμευσης ποδηλάτων

• Μεταφορά ποδηλάτων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Λεωφορείο, Μετρό, Τραμ, Θαλάσσια Συγκοινωνία, Τελεφερίκ, Τρένο, Ταξί.

• Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα ποδήλατα στον Κ.Ο.Κ: ειδικοί σηματοδότες προτεραιότητας εκκίνησης και σημείο υποδοχής πριν τις διαβάσεις για λιγότερο καυσαέριο, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, μετατροπή του STOP σε Παραχώρηση Προτεραιότητας για τα ποδήλατα, 30χλμ/ώρα προκαθορισμένο όριο ταχύτητας μηχανοκίνητων κ.α. Να συμπεριλαμβάνεται το ποδήλατο στις προδιαγραφές όλων των υποδομών.

• Προγράμματα Ποδήλατο στην Δουλειά / Σχολείο / Εκπαίδευση με κίνητρα χρήσης όπως μειωμένο Φ.Π.Α, εκπτώσεις.

• Εκπαίδευση & Ενημέρωση για το ποδήλατο σε παιδιά και ενήλικες.

Μπείτε στο www.worldnakedbikeride.gr  και ενημερωθείτε για τα νέα μας, το πλήρες πρόγραμμα, προβολές ντοκιμαντέρ, συζητήσεις, παράλληλες δράσεις, που πραγματοποιούμε όλο το χρόνο. Ελάτε μαζί μας και απελευθερωθείτε!

Facebook event www.facebook.com/events/1616854071657972/

Website www.worldnakedbikeride.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα