Χιόνια μέχρι το Πάσχα υπόσχονται τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας

Πυκνό εξακολουθεί να είναι το χιόνι στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, παρά το γεγονός ότι έχει κάνει την εμφάνιση της η άνοιξη, δίνοντας έτσι ικανοποίηση στους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς το λεγόμενο «ανοιξιάτικο σκι» πάνω σε μαλακό και φρέσκο χιόνι έχει ακόμη περισσότερα πλεονεκτήματα.

Εκτός από τους σκιέρ ευχαριστημένοι εμφανίζονται και οι υπεύθυνοι των χιονοδρομικών κέντρων, που χαρακτηρίζουν τη φετινή χειμερινή περίοδο «μέτρια προς καλή» από πλευράς επισκεψιμότητας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας, Ηρακλής Λεφούσης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», υποστήριξε πως το χιόνι θα διατηρηθεί στις πλαγιές των βουνών μέχρι και το Πάσχα. Μάλιστα, στο Καϊμακτσαλάν, λόγω του μεγάλου υψόμετρου, ενδέχεται να διατηρηθεί ακόμη περισσότερο.

«Τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας έχουν επάρκεια χιονιού και είναι σε πλήρη λειτουργία. Περνάμε τώρα μια δύσκολη εβδομάδα με υψηλές θερμοκρασίες, όμως τα χιονοδρομικά είναι σε υψηλό υψόμετρο κι έτσι διατηρείται το χιόνι που έπεσε στις αρχές του μήνα. Η επάρκεια του χιονιού θα είναι μέχρι το Πάσχα, ενώ το Καϊμακτσαλάν σίγουρα θα πάει και πιο μετά» δήλωσε ο κ.Λεφούσης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας προσθέτει πως «ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος ήταν καλοί μήνες. Δεν παραπονιόμαστε, έχουμε περάσει και χειρότερες χρονιές».

Όπως ανέφερε ο κ.Λεφούσης αυτή είναι η περίοδος για το λεγόμενο «ανοιξιάτικο σκι». Εξηγεί πως «σε ποιότητα είναι το καλύτερο για τον χιονοδρόμο. Η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί το προσόν που έχει με τις υψηλές θερμοκρασίες, την ηλιοφάνεια και τα υπέροχα τοπία για να κάνει ο κόσμος σκι».

Σημειώνεται πως στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα, ιδιαίτερα αυτά της Βόρειας Ελλάδας, όπως είναι το Καϊμακτσαλάν, τα Τρία – Πέντε Πηγάδια, το Σέλι και η Βασιλίτσα, το ύψος του φρέσκου χιονιού αγγίζει τα 60 εκατοστά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα