Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Χριστούγεννα 2016 - Πρωτοχρονιά

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με ένα μοναδικό πρόγραμμα δωρεάν εορταστικών εκδηλώσεων για ολόκληρη την οικογένεια, υποδέχεται με αισιοδοξία το 2017.

Από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου, Χριστουγεννιάτικες αναγνώσεις, μοναδικές παραστάσεις τσίρκου/one man circus, ψυχαγωγικά παιχνίδια και παραστάσεις stand-up comedy, θα προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες στους επισκέπτες του.

Στις 26 Δεκεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ θα προσγειωθεί ο Ευγένιος Τριβιζάς και θα  μοιραστεί με όλους μας τις φανταστικές περιπέτειές του, ενώ στο KidsPlaypark (28/12) μικροί και μεγάλοι θα συνεργαστούν και θα διασκεδάσουν μέσω πρωτότυπων δραστηριοτήτων.

Μουσική


Κεντρικό ρόλο στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΠΙΣΝ έχει η κλασική μουσική που, με μελωδίες από διαφορετικές εποχές, από όλες τις γωνιές του κόσμου, θα μας ταξιδέψει στον χρόνο.

Τους ονειρικούς κλασικούς ήχους συμπληρώνουν οι Voyage Jazz Group (24/12) και οι Drums & Voice Jazztronica Project / I. Doumanis, A. Toubanaki (30/12)  που με ζωηρή διάθεση μας προσκαλούν να απολαύσουμε διαφορετικούς ρυθμούς.

Η Παιδική Χορωδία Αρσακείου (27/12) θα τραγουδήσει παραδοσιακά κάλαντα και πανέμορφους Χριστουγεννιάτικους ύμνους, ενώ η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) με ένα λαμπερό Χριστουγεννιάτικο Γκαλά Όπερας (28/12) θα μας οδηγήσει στα μαγευτικά μονοπάτια του λυρικού θεάτρου.

Σινεμά


Ακόμη, το εορταστικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες ταινίες.

Οι προβολές ξεκινούν με τον Κατεργάρη των Χριστουγέννων (26/12), και το αγαπημένο μιούζικαλ Λευκά Χριστούγεννα (29/12).

Τις τελευταίες ημέρες του 2016, οι μικρότεροι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα γνωρίσουν τον αξιαγάπητο αρκουδάκο Πάντιγκτον (27/12), ενώ όλη η οικογένεια θα απολαύσει μία σπάνια προβολή της Φαντασίας (30/12), μίας ταινίας-σταθμού του σύγχρονου κινηματογράφου.


Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς ξεκινά στο ΚΠΙΣΝ με αναγνώσεις βιβλίων από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ). Συγγραφείς, ηθοποιοί και άλλοι καλλιτέχνες, επιλέγουν από τη συλλογή της ΕΒΕ χριστουγεννιάτικες ιστορίες απ’ όλο τον κόσμο και τις διαβάζουν σε παιδιά και μεγάλους.

Στις 31 Δεκεμβρίου, οι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα απολαύσουν σε ζωντανή μετάδοση τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, ενώ την πρώτη μέρα του χρόνου θα καλωσορίσουν το 2017 απολαμβάνοντας την αναμετάδοση της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας της Φιλαρμονικής της Βιέννης.

Ακόμη, με δύο καθηλωτικές παραστάσεις (31/12, 1/1) η πολυτάλαντη ομάδα The 7 Fingers θα παρουσιάσει ένα εκπληκτικό θέαμα, που θα καταρρίψει τα όρια της αστικής κουλτούρας. Επιπλέον το απόγευμα της 1ης Ιανουαρίου ο David Dimitri παρουσιάζει το One Man Circus Show.

Το τελευταίο βράδυ του 2016, στις 23.00, το  ΚΠΙΣΝ υποδέχεται το νέο έτος με ένα άκρως Πρωτοχρονιάτικο υπαίθριο πάρτυ, με πολύ μουσική, χορό, κεράσματα, εκπλήξεις και πολύχρωμα πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον αθηναϊκό ουρανό.

Στο πλαίσιο της γιορτινής ατμόσφαιρας της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, θα πραγματοποιηθεί ο ξεχωριστός αγώνας δρόμου SNF RUN: Τρέχοντας προς τη Νέα Χρονιά (31/12, 23.40), που θα καταλήξει στο ΚΠΙΣΝ, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί!

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο ΚΠΙΣΝ, είναι ελεύθερη.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 23.40 από την Εσπλανάδα, θα ακολουθήσει τη διαδρομή προς το ΣΕΦ και θα επιστρέψει για ένα θεαματικό και εορταστικό τερματισμό στο ΚΠΙΣΝ, όπου θα μας περιμένουν μουσική, κεράσματα και πολλές εκπλήξεις σε ένα υπέροχο, υπαίθριο Πρωτοχρονιάτικο πάρτι για όλους!

Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν έως 1.500 δρομείς και η εγγραφή τους μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά στο site του ΚΠΙΣΝ. Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν. Ο αγώνας πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τη σχεδιαστική και διοργανωτική επίβλεψη της ΑMKE Αναγέννηση & Πρόοδος. Ο αγώνας  τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο απονέμεται στους τρεις πρώτους άνδρες και γυναίκες, ενώ αναμνηστικά μετάλλια θα δοθούν σε όλους όσους τερματίσουν τον αγώνα.

Μετά τον τερματισμό, θα υπάρχουν για τους δρομείς ζεστό τσάι, ζεστό κρασί και βασιλόπιτα ενώ θα ακολουθήσει πάρτι με μουσική και κεράσματα στην Αγορά!

*    Προϋπόθεση συμμετοχής: Ο αγώνας απευθύνεται σε δρομείς ηλικίας άνω των 12 ετών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Στον αγώνα θα γίνουν δεκτοί οι πρώτοι 1.500 δρομείς που θα εγγραφούν. Η φόρμα εγγραφής είναι διαθέσιμη εδώ.

*    Ώρα εκκίνησης - τοποθεσία/όριο τερματισμού: Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 31/12 στις 23:40. Το σημείο εκκίνησης θα είναι στην αψίδα που βρίσκεται τοποθετημένη λίγο πριν την Εσπλανάδα, ανάμεσα στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ και στη Λεωφόρου Συγγρού. Το ανώτατο όριο ολοκλήρωσης του αγώνα είναι 50 λεπτά.

*    Οδηγίες για την εκκίνηση: Η άφιξη των δρομέων στα μπλοκ εκκίνησης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί 10 λεπτά πριν την εκκίνηση, δηλαδή στις 23:30.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα