Ονειρούπολη στη Δράμα για 13η χρονιά: 3 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι 8 Ιανουαρίου 2017

Τα ξωτικά των Χριστουγέννων μαζί με τα παιδιά στη Δράμα, μεταμορφώνουν τον κήπο με τα πανύψηλα πλατάνια και τις λίμνες στο λαμπερό χωρίο του Αη Βασίλη. Κατασκευάζουν ξύλινα σπίτια, γέφυρες, παιχνίδια... Τις δυσκολότερες δουλειές τις αναλαμβάνουν τα ξωτικά: Σκαρφαλώνουν στα δέντρα, καρφώνουν τις στέγες, γεμίζουν με χιλιάδες λαμπιόνιά όλα τα πλατάνια ενώ τα παιδιά με τα πινέλα και τις μπογιές τους ζωγραφίζουν τα στολίδια για να ομορφύνουν την κάθε γωνιά του καταπράσινου κήπου.

Όλοι μαζί προετοιμάζουν το χωριό του Αη Βασίλη. Πρέπει να είναι όμορφο, καθαρό και έτοιμο να προσφέρει δωρεάν για 37 ολόκληρες ημέρες το πνεύμα των Χριστουγέννων σε μικρούς και μεγάλους. Με τον ερχομό του Αη Βασίλη, αρχίζει η μεγάλη γιορτή.

Μουσικές παρελάσεις στους δρόμους της πόλης, μια τεράστια τσουλήθρα αλλά και η "Ονειρούπολη on ice" θα προσφέρουν στιγμές χαράς σε μικρούς και μεγάλους. Από το “πλανητάριο” στην πλατεία της πόλης, μέσα από τα τηλεσκόπια θα μπορεί να βλέπει κάποιος όλο τον ουρανό, τα αστέρια, τους πλανήτες, τους γαλαξίες.

Δίπλα στο Δάσος των ξωτικών χτίστηκε το σπιτάκι της Ονειρούπολης. Το "Σπιτάκι του Παραμυθιού", όπου κάθε χρόνο γράφονται και αφηγούνται τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια από όλο τον κόσμο. Στην πλατεία της πόλης θα υπάρχει ένα "Παραδοσιακό Χωριό" όμοιο με αυτά της Βόρειας Ευρώπης, όπου θα μπορούν μικροί και μεγάλοι να μάθουν την ιστορία πολλών παλαιών παραδοσιακών επαγγελμάτων.

Όλοι οι μικροί φίλοι θα μπορούν να επισκεφτούν το "Εργαστήρι του Αη Βασίλη" για να κατασκευάσουν πολλές όμορφες κατασκευές, να δοκιμάσουν τις γλυκές λιχουδιές στο "Σπιτάκι της Ζαχαροπλαστικής", να ζωγραφίσουν με Χριστουγεννιάτικες εικόνες το πρόσωπο τους στο "Σπιτάκι του Face Painting" αλλά και να στείλουν το δικό τους γράμμα στον Αη Βασίλη από το "Ταχυδρομείο της Ονειρούπολης" και φυσικά να συναντήσουν τον πιο αξιαγάπητο παππού των Χριστουγέννων, τον Αη Βασίλη στο Σπιτάκι του.

Η Ονειρούπολη θα ανοίξει τις πύλες της στις 3 Δεκεμβρίου 2016 και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2017.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα