Πολιτιστική ατζέντα της ημέρας: Πού να πάμε σήμερα Τρίτη 18 Οκτωβρίου;

Μέχρι την Κυριακή (23 Οκτωβρίου) το «Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας Αγών 2016» θα προβάλλει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 103 ταινίες από 17 χώρες (Ελλάδα, Αυστραλία, Αίγυπτος, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Εσθονία, ΗΠΑ, Ιράν, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Λετονία, Σερβία, Σλοβακία, Τουρκία), στο Διεθνές Διαγωνιστικό και στο Πληροφοριακό Τμήμα του, με παράλληλες προβολές και στις δύο αίθουσες της Ταινιοθήκης. Ολες υποτιτλισμένες στα ελληνικά.

Στον εκθεσιακό χώρο θα φιλοξενείται η έκθεση σκίτσων «Φωκίων Δημητριάδης: Το μεγάλο ευρυγώνιο μάτι (Κωνσταντινούπολη 1894 - Αθήνα 1977)» και θα συνοδεύεται από την προβολή ομώνυμης ταινίας (9') που δημιουργήθηκε ειδικά για την εκδήλωση, σε σκηνοθεσία Μέμης Σπυράτου.

Oι προβολές αρχίζουν καθημερινά στις 12.00 και τελειώνουν στις 23.00. Σάββατο και Kυριακή από τις 10.00 έως τις 23.00. Tιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ (ζώνη προβολής), 8 ευρώ ( ημερήσιο), 50 ευρώ (εβδομαδιαίο). Eισιτήρια στα ταμεία της Tαινιοθήκης (Iερά Oδός 48, Kεραμεικός).

Η Ρόζα η ναζιάρα

«Ρόζα Εσκενάζυ. Η βασίλισσα του ρεμπέτικου» του Παναγιώτη Μέντη στην «Αθηναΐδα» (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, τηλ.: 210-3480080) σε σκηνοθεσία Αντώνη Λουδάρου, σκηνικά Ειρήνης Παπιδά, φωτισμούς Νίκου Καλατζή. Ερμηνεύει η Νεφέλη Ορφανού.

Ενα έργο για τη βασίλισσα του ρεμπέτικου και του σμυρναίικου τραγουδιού, που έζησε μια εποχή που σημάδεψαν πόλεμοι, κατοχή, δικτατορίες, παθιασμένοι έρωτες.

Κάθε Τρίτη στις 21.15.

Περί πίστεως

Το έργο του Κέιτ Ρόμπιν «Faith» στο θέατρο Γκλόρια (Ιπποκράτους 7, τηλ.: 210 3600832) σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, σκηνικά Διονύση Χριστοφιλογιάννη, κοστούμια Αλέξη Φούκου.

Θέμα η αληθινή πίστη ανάμεσα σ' ένα ζευγάρι, η κατανόηση, η προσπάθεια για να λειτουργήσει το «μαζί». Παίζουν: Ζέτα Δούκα, Παναγιώτης Μπουγιούρης.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη (λαϊκή απογευματινή) και Κυριακή 19.00, Πέμπτη, Παρασκευή 21.00, Σάββατο (λαϊκή απογευματινή) 18.00 και 21.00.

ΣΙΝΕΜΑ - Επιλογές

Επιμέλεια: Λήδα Γαλανού

«The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years»

του Ρον Χάουαρντ. Οχι όλα όσα ξέραμε για τους Beatles. Αντίθετα, ένα ντοκιμαντέρ με υπέροχα υλικά, επικεντρωμένο μόνο στην περίοδο των live των «σκαθαριών». Μια ματιά σε 4 πολύ νεαρά αγόρια που αντιμετώπισαν τη φήμη ως παιχνίδι και τη μουσική ως αγάπη. Λίγο νοσταλγικό, πολύ διασκεδαστικό και κεφάτο.

ODEON ΟΠΕΡΑ

«Η υπηρέτρια»

του Παρκ Τσαν-γουκ. Με τους Γιουνγκ- Γου Χα, Μιν-Χι Κιμ, Γιν-Γουνγκ Τζο, Τάε Ρι Κιμ. Ο σκηνοθέτης του «Oldboy» εγκαταλείπει τον ανδρικό κόσμο της βίας κι αφοσιώνεται σ’ έναν ερεθιστικό ύμνο στον κοριτσίστικο ερωτισμό και μαζί στη γυναικεία χειραφέτηση. Λεσβιακό ρομάντζο και θρίλερ εποχής στην υπό ιαπωνική κατοχή Κορέα του ’30, με απελευθερωμένο χιούμορ και υπόγεια τρυφερότητα.

ΑΣΤΥ, ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ

«Αγανάκτηση»

του Τζέιμς Σέιμους. Με τους Λόγκαν Λίμαν, Σάρα Γκέιντον. Ο εμβληματικός σεναριογράφος και παραγωγός (του «Brokeback Mountain», μεταξύ άλλων) μεταφέρει στην οθόνη το μυθιστόρημα του Φίλιπ Ροθ για την κρίση συνείδησης της Αμερικής του ’50, κάνοντας την πυκνή γραφή να ξεπηδά από κάθε πλάνο.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ, ΚΗΦΙΣΙΑ CINEMAX, ΙΛΙΟΝ, ΓΑΛΑΞΙΑΣ, ODEON ΟΠΕΡΑ, ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ Ν. ΣΜΥΡΝΗ, ΑΑΒΟΡΑ, ΣΙΝΕΑΚ

«Εκείνη»

Ιπέρ

του Πολ Βερχόφεν. Με την Ιζαμπέλ Ιπέρ. Η ωραιότερη ερμηνεία της ηθοποιού εδώ και χρόνια, η σοφότερη και πιο απελευθερωμένη ταινία του Βερχόφεν, ένα θρίλερ μαζί με μαύρη κωμωδία, μια σάτιρα της μπουρζουαζίας μαζί με διερεύνηση της φύσης των σκοτεινών φαντασιώσεων. Διασκέδαση και κατάρριψη των ορίων.

ΙΝΤΕΑΛ, ΣΙΝΕΑΚ, ΝΙΡΒΑΝΑ CINEMAX, ΚΗΦΙΣΙΑ CINEMAX, ΑΕΛΛΩ CINEMAX, NANA CINEMAX, ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ, ΑΤΤΑΛΟΣ, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ, ΑΙΓΛΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΑΝΟΙΞΗ, ΑΘΗΝΑΙΟΝ CINEPOLIS ΓΛΥΦΑΔΑ

«Μην ανασαίνεις»

του Φέντε Αλβαρεζ. Με τους Στίβεν Λανγκ, Τζέιν Λέβι, Ντίλαν Μινέτ. Τρία κλεφτρόνια θεωρούν εύκολη λεία το σπίτι ενός τυφλού γέροντα, αλλά πέφτουν έξω με τραγικά αποτελέσματα. Δυνατό, συγκροτημένο, καλοσκηνοθετημένο, κλειστοφοβικό θρίλερ στην παράδοση των ωραιότερων b-movies. Από τον σκηνοθέτη του ριμέικ του «Evil Dead», με τον Σαμ Ράιμι παραγωγό.

ODEON STARCITY, STER ESCAPE ΙΛΙΟΝ, VILLAGE MALL, VILLAGE PARK ΡΕΝΤΗ, VILLAGE ΦΑΛΗΡΟ, VILLAGE ΠΑΓΚΡΑΤΙ, VILLAGE ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΕΛΛΩ CINEMAX, ΑΘΗΝΑΙΟΝ CINEPOLIS ΓΛΥΦΑΔΑ, ΝΑΝΑ CINEMAX

«Η τελευταία παραλία»

των Θάνου Αναστόπουλου και Ντάβιντε ντελ Ντέγκαν. Το ντοκιμαντέρ που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κανών, για την παραλία Πεντοτσίν στην Τεργέστη, τον τοίχο που τη χωρίζει στα δύο και όλα όσα αυτός ενώνει. Τρυφερό, εύστοχο, γεμάτο από τη φιλοσοφία της ανθρώπινης κωμωδίας.

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ, ΑΑΒΟΡΑ

«Η αποφοίτηση»

του Κριστιάν Μουντζιού. Με τους Αντριάν Τιτένι, Μαρία Βικτόρια Ντράγκους, Ράρες Aντριτσι. Ο παντοδύναμος Ρουμάνος σκηνοθέτης του «4 μήνες, 3 εβδομάδες και 2 μέρες» και του «Πίσω από τους λόφους» κάνει την πιο εύκολα προσπελάσιμη, την πιο φιλική προς τον χρήστη ταινία του, διατηρώντας ωστόσο αιχμηρή την κοινωνική κριτική του.

ΑΒΑΝΑ, ΑΣΤΟΡ, ΔΕΞΑΜΕΝΗ, ΓΑΛΑΞΙΑΣ, ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ Ν. ΣΜΥΡΝΗ, ΑΤΛΑΝΤΙΣ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΩΤΖΙΟΣ», ΚΗΦΙΣΙΑ CINEMAX, ΙΛΙΟΝ

efsyn.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα