Οι πιο δυνατές εικόνες της εβδομάδας

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος. Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αουατσαπάν, Ελ Σαλβαδόρ. Ένα θρησκευτικό φεστιβάλ για την Παναγία

rcollect8

Μια κοπέλα συμμετέχει στο Φεστιβάλ Φαναριών που πραγματοποιείται στο Αουατσαπάν για τον εορτασμό της γέννησης της Παναγίας.

Βίλλα Νουέβα, Γουατεμάλα. Θέα στον τόπο της τραγωδίας

rcollect6

Ένα παιδί κοιτά από το παράθυρο του σπιτιού του το σημείο όπου μία κατολίσθηση κόστισε τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους στη Γουατεμάλα.

Μέκκα, Σαουδική Αραβία. Όλα έτοιμα για το ετήσιο προσκύνημα

rcollect4

Ένας προσκυνητής προσεύχεται στο όρος Αλ Νουρ ενόψει του ετήσιου ισλαμικού προσκυνήματος στη Μέκκα.

Σαναά, Υεμένη. Γυναίκες στα όπλα

rcollect3

Μια γυναίκα, πιστή στο κίνημα των ανταρτών Χούτι στην Υεμένη, απεικονίζεται να κρατάει το όπλο της, συμμετέχοντας σε παρέλαση στην πρωτεύουσα Σαναά.

Μουμπάι, Ινδία. Εκδηλώσεις για τον θεό-ελέφαντα

rcollect2

Πιστοί μεταφέρουν στη θάλασσα ένα είδωλο του θεού Γκανές, του θεού-ελέφαντα του Ινδουισμού, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη θεότητα της ευημερίας.

Xieng Khouang, Λάος. Η φονική κληρονομιά του πολέμου του Βιετνάμ

rcollect1

Ένας βουδιστής μοναχός ποζάρει δίπλα σε βόμβες που έριξαν τα αμερικανικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, στο Xieng Khouang στο Λάος.

Βίγκο, Ισπανία. Εκτροχιάστηκε τρένο «σπέρνοντας» τον θάνατο

rcollect10

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περί τους 50 τραυματίσθηκαν στη Γαλικία της βορειοδυτικής Ισπανίας κατά τον εκτροχιασμό τρένου που συνδέει την ισπανική πόλη Βίγκο με το Πόρτο στην Πορτογαλία.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Μοντέλο θύμα επίθεσης με οξύ, άνοιξε την εβδομάδα μόδας

rcollect9

Μια νεαρή Ινδή ηλικίας 19 ετών, που παραμορφώθηκε έπειτα από επίθεση με οξύ ήταν η βασίλισσα της πασαρέλας σήμερα, πρώτη ημέρα της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης. Απρόσμενη προσκεκλημένη σε αυτήν την λαμπερή εκδήλωση, η Ρεσμά Κουρεσί δέχθηκε επίθεση με οξύ το 2014 από τον γαμπρό της, που ήθελε να επιτεθεί στην αδελφή της, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, τον εγκατέλειψε.

Ρίο, Βραζιλία. Έπεσε, σηκώθηκε και καταχειροκροτήθηκε

PARALYMPICS_RIO23

Σε μια τελετή γεμάτη συγκίνηση και συμβολισμούς στους Παραολυμπιακούς του Ρίο, υπήρξε και μία πολύ ξεχωριστή στιγμή. Ήταν η στιγμή που στο Μαρακανά μπήκε η αθλήτρια Marcia Malsar, παραολυμπιονίκης του 1984. Η βραζιλιάνα αθλήτρια κρατούσε στο αριστερό της χέρι την ολυμπιακή φλόγα και στο δεξί της το ειδικό μπαστούνι με το οποίο περπατά εξαιτίας ενός κινητικού προβλήματος. Η «χρυσή» αθλήτρια έχασε την ισορροπία της κι έπεσε στο έδαφος. Αλλά σηκώθηκε αμέσως και όλο το στάδιο σηκώθηκε όρθιο για να τη χειροκροτήσει και να την αποθεώσει.

Χίος, Ελλάδα. Σκηνές στην παραλία της Σούδας

rcollect5Σκηνές έχουν στηθεί στην παραλία της Σούδας στη Χίο  για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα