Ο Σάκης Ρουβάς σε ρόλο ... δολοφόνου

Από μπαμπάς... ψυχοπαθής δολοφόνος! Ο Σάκης έχει δύο πρόσωπα: εκείνο του daddy cool της μικρής «Ρουβίτσας» που του χάρισε πρόσφατα η σύντροφός του Κάτια Ζυγούλη και ακόμη ένα, πιο...σκοτεινό. Ο Sakis στην πρώτη ουσιαστικά διεθνή κινηματογραφική προσπάθειά του ανέλαβε να παίξει τον μανιακό Abner Solvie.

Πού ακριβώς θα τον απολαύσουμε; Στο φιλμ «Duress» (σε ελεύθερη απόδοση θα το λέγαμε «Απειλή Βίας»), που θα προβληθεί μέσα στο 2009. Για τις ανάγκες του έργου ο Ελληνας pop star «τσαλακώνει» την εικόνα του καλού και του ωραίου. Η ταινία είναι ψυχολογικό θρίλερ, τη σκηνοθετεί ο Αυστραλός Τζόρνταν Μπάρκερ και μαζί με τον Ρουβά συμπρωταγωνιστεί ο γνωστός ηθοποιός Μάρτιν Ντόνοβαν. Οι σινεφίλ θα τον θυμούνται σίγουρα στο πλευρό της Νικόλ Κίντμαν στο έργο «Το πορτραίτο μιας κυρίας», αλλά και στο βραβευμένο σίριαλ «Weeds», όπου υποδύθηκε αστυνομικό της Διώξης Ναρκωτικών ο οποίος έκανε σχέση με την κεντρική ηρωίδα της, μια... ντίλερ μαριχουάνας!

Ο Μάρτιν είναι αρκετά δημοφιλής στην Αμερική. Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία του με τον Ρουβά, όπως μαθαίνουμε, ήταν πάρα πολύ καλή. Οσο για το story της ταινίας; Εχει να κάνει με το αιώνιο παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, που μεταφράζεται σε κυνηγητό ανάμεσα σε έναν δολοφόνο (τον Sakis) και τον οικογενειάρχη Richard Barnett, που τον υποδύεται ο Ντόνοβαν. Ο «κακός Σάκης» εκβιάζει ψυχολογικά τον «καλό Μάρτιν» βάζοντας στο στόχαστρο την εντεκάχρονη κόρη του, του στήνει παγίδες και τον υποχρεώνει να παρίσταται στους φόνους που εκείνος διαπράττει.

Τη σφραγίδα του στην παραγωγή του φιλμ βάζει ο Δομινικανός Χούλιο Κάρο, πολύ γνωστός διεθνώς, κυρίως λόγω των συνεργασιών του με την Τζένιφερ Λόπεζ. Εκείνος βρίσκεται πίσω από την πολυδάπανη ταινία «El Cantante», που πρωταγωνίστησε η Λατίνα ντίβα μαζί με τον άντρα της Μαρκ Αντονι, αλλά και από το παλαιότερο φιλμ «Το Κελί». Η έξοδος της ταινίας «Duress» στις σκοτεινές αίθουσες θα ξεκινήσει το Μάιο από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης (χρονικά είναι πολύ κοντά στον διαγωνισμό της Eurovision όπου ο Σάκης Ρουβάς θα εκπροσωπήσει πάλι την Ελλάδα) και θα συνεχιστεί το Σεπτέμβριο του 2009 με προβολές στις δυτικές χώρες, αλλά και πέραν του Ατλαντικού.