Μαντλίν ΜακΚάν: Υπήρχε σχέδιο απαγωγής παιδιού πριν από την εξαφάνιση – Αποκάλυψη «βόμβα» από γνωστό του βασικού υπόπτου

Μαντλίν ΜακΚάν: Υπήρχε σχέδιο απαγωγής παιδιού πριν από την εξαφάνιση – Αποκάλυψη «βόμβα» από γνωστό του βασικού υπόπτου

Μια εβδομάδα πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν σχεδιαζόταν η απαγωγή ενός παιδιού σε ένα πορτογαλικό θέρετρο διακοπών, σύμφωνα με το Sky News.  Ο Ken Ralphs, ένας Βρετανός που ζει στην Πορτογαλία, ισχυρίζεται ότι ο Christian B, ο Γερμανός υπήκοος που θεωρείται ύποπτος για την απαγωγή της Madeleine McCann, προσπάθησε να στρατολογήσει έναν κοινό τους φίλο για να βρουν ένα μικρό παιδί προς πώληση σε ένα άτεκνο ζευγάρι.

Ο Christian B αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.  Ο Ralphs, πρώην υπεύθυνος πολιτικής εκστρατείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ότι ο Christian έκανε την συγκεκριμένη πρόταση σε έναν φτωχό άνδρα που ζούσε σε μια σκηνή σε ένα απομακρυσμένο μέρος της ακτής Αλγκάρβε. «Καθόμασταν γύρω από τη φωτιά ένα βράδυ μετά από ένα γεύμα, ήπιαμε μερικές μπύρες και τις πρώτες πρωινές ώρες ο φίλος μου άρχισε να κλαίει. Τον ρώτησα τι συμβαίνει και, τελικά, μου εξομολογήθηκε ότι μπλέχτηκε με τον Christian για να κλέψει ένα παιδί από την Praia da Luz από μια πλούσια οικογένεια».

 Ο  Ralphs, ο Christian και ο κοινός τους φίλος, ένας αλλοδαπός που δεν μπορεί να κατονομαστεί για νομικούς λόγους, ήταν όλοι μέρος μιας νομαδικής, μποέμικης κοινότητας που ζούσε -για διαφορετικούς λόγους- εκτός δικτύου σε απομονωμένα σημεία στη νοτιοδυτική Πορτογαλία.

«Πριν από 17 χρόνια ο φίλος μου και η οικογένειά του ζούσαν σε μια σκηνή και εγώ και η γυναίκα μου τους πηγαίναμε φαγητό. Ο Κρίστιαν ήξερε ότι ο τύπος ήταν ευάλωτος και ήθελε να ταξιδέψει στο εξωτερικό, αλλά δεν μπορούσε να φύγει γιατί δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει τα αεροπορικά εισιτήρια», τόνισε.

Ο Ralphs υποστήριξε ότι ζήτησε από τον φίλο του να μην εμπλακεί και προσφέρθηκε να τον βοηθήσει οικονομικά όταν επέστρεφε από ένα ταξίδι που επρόκειτο να κάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Του είπα ότι δεν μπορείς να εμπλακείς σε απαγωγή ενός ατόμου για λύτρα, αυτό είναι γελοίο, τότε μου εξήγησε – “όχι, δεν είναι έτσι”. Ο Christian είχε έναν πελάτη, έναν αγοραστή, ένα ζευγάρι Γερμανών που δεν μπορούσε να κάνει παιδιά».

 
Ο μυστικός χάρτης
Μια εβδομάδα αργότερα, ο Ralphs επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν έμαθε την είδηση ότι η Μαντλίν ΜακΚαν, ηλικίας τριών ετών, είχε εξαφανιστεί από το διαμέρισμα διακοπών που είχε νοικιάσει η οικογένειά της. Αμέσως πήγε στο αστυνομικό τμήμα στο Workington της Cumbria και ανέφερε όσα γνώριζε, ενώ έδωσε και έναν μυστικό χάρτη για το πώς θα έφθαναν στο δάσος. Επιστρέφοντας στο Αλγκάρβε πήγε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και επανέλαβε την ιστορία του, αλλά είπε ότι οι Πορτογάλοι ντετέκτιβ υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα γι’ αυτό.

Διαπίστωσε ότι ο φίλος του είχε εξαφανιστεί, η σκηνή είχε καεί και δεν υπήρχε κανένα ίχνος του Christian. Δεν είδε ποτέ ξανά κανέναν από τους δύο. Ο Ralphs πρόσθεσε: «Η τοπική αστυνομία με ρώτησε, ‘έχετε κάνει την κατάθεσή σας στη βρετανική αστυνομία’. Είπα, ‘ναι’ και μου είπαν, ‘καλά, μην ανησυχείτε, πηγαίνετε σπίτι σας. Αν χρειαστεί να επικοινωνήσουν μαζί σου, θα το κάνουν’. Και φυσικά, με την πάροδο των ετών κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μου».

Το 2020, όταν ο Christian κατονομάστηκε δημοσίως ως ο ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν, ο Ralphs τον αναγνώρισε από τις φωτογραφίες των μέσων ενημέρωσης και επικοινώνησε ξανά με την αστυνομία. Ο Ralphs μίλησε και σε ντετέκτιβ από την Πορτογαλία, αν και ακόμα δεν γνωρίζει τι ρόλο έπαιξαν στην έρευνα τα στοιχεία που παρείχε στις αρχές.

«Μου είπαν ότι κάποιος είχε έρθει σε επαφή με τον φίλο μου στο εξωτερικό και είχε αρνηθεί ότι με γνώριζε, αλλά έχω 12 μάρτυρες που θα πουν ότι λέει ψέματα. Υποθέτω ότι απλά δεν ήθελε να τον ανακρίνει η αστυνομία». Ο Ralphs είχε επαφή με τους ντετέκτιβ της Scotland Yard και στα τέλη του περασμένου έτους έστειλε λεπτομερή κατάθεση στον Γερμανό εισαγγελέα που τώρα ηγείται της έρευνας για τη Μαντλίν. Ο εισαγγελέας, Hans Christian Wolters, δήλωσε στο Sky News ότι είχε διαβιβάσει τη δήλωση στους Γερμανούς ερευνητές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα