Ερντογάν: Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορούμε να επιλύσουμε με την Ελλάδα

Ερντογάν: Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορούμε να επιλύσουμε με την Ελλάδα

Μετά το show ενώπιον του Όλαφ Σολτς ο Ερντογάν στην πτήση της επιστροφής από το Βερολίνο στην Τουρκία αναφέρθηκε - σε θετικούς τόνους - στη συνάντηση που θα έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 7 Δεκεμβρίου.
Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στην επικείμενη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την πτήση επιστροφής του από το Βερολίνο.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να επιλύσουμε με την Ελλάδα» ανέφερε, ζητώντας όμως ο διάλογος να γίνεται σε διμερές επίπεδο, χωρίς την ανάμειξη τρίτων χωρών.

Ευχήθηκε να ξεκινήσει μία νέα διαδικασία μεταξύ των δύο χωρών, είπε ότι θεωρεί φυσιολογικό, ως δύο σημαντικές χώρες στην περιοχή τα συμφέροντά τους να είναι προς την ίδια κατεύθυνση και τόνισε ότι «μπορούμε να επιλύσουμε τις διαφωνίες μας δίνοντας προτεραιότητα στο διάλογο».

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει ένα βήμα-έκπληξη για την επίλυση των προβλημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «η συνεργασία με την Τουρκία είναι απαραίτητη», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «θα τα συζητήσουμε στη διάσκεψη συνεργασίας που θα έχουμε κι ελπίζω ότι θα γίνουν ακριβώς όπως τα είπε και οι σχέσεις μας με την Ελλάδα θα φτάσουν σε ένα καλύτερο σημείο».

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα