Μια γυναίκα στη Γαλλία τραυματίστηκε από θραύσμα μετεωρίτη

Μια γυναίκα στη Γαλλία τραυματίστηκε από θραύσμα μετεωρίτη

Μια γυναίκα στη βορειοανατολική Γαλλία χτυπήθηκε από ένα μικροσκοπικό κομμάτι μετεωρίτη την ώρα που έπινε καφέ με μια φίλη της στη βεράντα του σπιτιού της. Η γυναίκα άκουσε έναν δυνατό θόρυβο που προερχόταν από τη διπλανή στέγη και στη συνέχεια ένιωσε οξύ πόνο στα πλευρά της.

«Στο δευτερόλεπτο που ακολούθησε, ένιωσα ένα σοκ στα πλευρά. Νόμιζα ότι ήταν ένα ζώο, μια νυχτερίδα», δήλωσε η γυναίκα. «Νομίζαμε ότι ήταν ένα κομμάτι τσιμέντο, σαν αυτό που βάζουμε στα κεραμίδια. Αλλά δεν είχε το ίδιο χρώμα», πρόσθεσε.

Ευτυχώς για τη γυναίκα, ο μετεωρίτης ήταν μικρός και δεν την τραυμάτισε σοβαρά.


Εξωγήινη προέλευση

Η σαστισμένη γυναίκα πήγε τον μετεωρίτη στον γεωλόγο Τιερί Ρέμπμαν, ο οποίος αφού τον μελέτησε, διαπίστωσε ότι περιείχε ένα μείγμα σιδήρου και πυριτίου, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε πράγματι να είναι μετεωρίτης.

«Το να βρεις έναν μετεωρίτη είναι ήδη ασυνήθιστο, αλλά το να είσαι σε άμεση επαφή και να πέσει πάνω σου, αυτό είναι αστρονομικά σπάνιο», δήλωσε ο γεωλόγος.

Μόνο πέντε μετεωρίτες έχουν πέσει στη Γαλλία τον 21ο αιώνα. Σύμφωνα με το National Geographic, η Αν Χότζες είναι ο μόνος καταγεγραμμένος άνθρωπος στην ιστορία που έχει χτυπηθεί από μετεωρίτη. Το 1954, η Χότζες ήταν ξαπλωμένη στον καναπέ της, όταν ένα τμήμα ενός μαύρου βράχου σε μέγεθος μπάλας διαπέρασε την οροφή του σπιτιού της και τη χτύπησε στο μηρό προκαλώντας της μερικούς μώλωπες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα