Τουρκία: Παραιτήσεις στη συμμαχία του Κιλιτσντάρογλου - Πιο κοντά στη νίκη ο Ερντογάν

Τουρκία: Παραιτήσεις στη συμμαχία του Κιλιτσντάρογλου - Πιο κοντά στη νίκη ο Ερντογάν

Διάσπαση παρουσιάζει η συμμαχία υπό τον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με τις πιθανότητες να αναδειχθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νικητής στον β’ γύρο των τουρκικών εκλογών να πληθαίνουν. 

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, 11 μέλη της Επιτροπής Ιδρυτών του Κόμματος του Μέλλοντος, του πρώην πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, που συμμετέχει στη συμμαχία υπέρ του Κιλιτσντάρογλου παραιτήθηκαν από το κόμμα και προσχώρησαν στο ΑΚΡ του Ερντογάν.

Τα 11 στελέχη εκφράζουν την αντίθεσή τους στη σκληρή γλώσσα που υιοθέτησε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, εν όψει του δεύτερου γύρου της 28ης Μαΐου, κατά των προσφύγων, τους οποίους υπόσχεται να διώξει από τη χώρα μόλις αναλάβει την εξουσία.

Δεδομένου ότι ο Κιλιτσντάρογλου στηρίζεται στην ψήφο του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), επικεντρώνει τον εθνικιστικό του λόγο στο προσφυγικό και καθημερινώς εκπέμπει μηνύματα που παρουσιάζουν τους πρόσφυγες ως πηγή πολλών δεινών στη χώρα, υποσχόμενος ότι θα τους διώξει.

Η συνάντηση Κιλιτσντάρογλου-Ογάν
Υπενθυμίζεται ότι κατά τις κατ’ ιδίαν συνομιλίες, των προηγούμενων ημερών, ο Κιλιτσντάρογλου δεν είχε καταλήξει σε συμφωνία με τον εθνικιστή Σινάν Ογάν, που αναδείχθηκε ρυθμιστής του δεύτερου γύρου των τουρκικών εκλογών.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση των δυο ανδρών έγινε στα γραφεία του κόμματος Νίκη και αφορούσε πιθανή συμφωνία στήριξης από τον προεδρικό υποψήφιο Σινάν Ογάν στον Κιλιτσντάρογλου, για τον δεύτερο γύρο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα