Εμμανουέλ Μακρόν: Αναγκαία η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος

Εμμανουέλ Μακρόν: Αναγκαία η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος

Στην επίμαχη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος της Γαλλίας έχει προκαλέσει σάλο αντιδράσεων και έχει βγάλει στους δρόμους τους πολίτες επιμένει ο πρέοδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν. «Είναι αναγκαία» επεσήμανε την Τετάρτη (22/3) σε νέα του συνέντευξη.

«Πρέπει να τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους, διότι είναι αναγκαία» υπογράμμισε ο Γάλλος Πρόεδρος κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχωρεί στα τηλεοπτικά δίκτυα TF1 και France2.

«Η μεταρρύθμιση αυτή είναι αναγκαία, όχι γιατί αρέσει σε μένα», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Εμανουέλ Μακρόν πρόσθεσε επίσης ότι θέλει την έναρξη της ισχύος της μέχρι το τέλος του έτους, «ώστε τα πράγματα να παραμείνουν ως έχουν». «Δεν υπάρχουν 36 λύσεις», είπε.

«Θα επωμισθώ την αντιδημοφιλία για το γενικό συμφέρον της χώρας»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε έτοιμος «να επωμισθεί την αντιδημοφιλία» για να θέσει σε ισχύ την επίμαχη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, εκφράζοντας και πάλι την εμπιστοσύνη του προς την πρωθυπουργό Ελιζαμπέτ Μπορν.

«Εγώ δεν επιδιώκω την επανεκλογή μου (…), αλλά ανάμεσα στις βραχυπρόθεσμες δημοσκοπήσεις και το γενικό συμφέρον της χώρας, επιλέγω το γενικό συμφέρον της χώρας», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας προσθέτοντας ότι «αν πρέπει να επωμισθώ σήμερα την αντιδημοφιλία, θα την επωμισθώ».

«Η Ελιζαμπέτ Μπορν έχει την εμπιστοσύνη μου στην ηγεσία αυτής της κυβερνητικής ομάδας», είπε απευθύνοντας έκκληση για την «διεύρυνση της (κυβερνητικής) πλειοψηφίας».

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα