Είναι η 21χρονη Τζούλια η εξαφανισμένη Μαντλίν;

Είναι η 21χρονη Τζούλια η εξαφανισμένη Μαντλίν;

Καταρρίπτονται οι προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί για την 21χρονη Τζούλια Γουέντελ από την Πολωνία πως ήταν η εξαφανισμένη από το 2007 Μαντλίν ΜακΚαν.

Η διάψευση ήρθε από την ελβετική εταιρεία Ava-X, που συνέκρινε με τη βοήθεια της τεχνολογίας, τις φωτογραφίες των δύο προσώπων. «Είναι πρακτικά αδύνατο για την νεαρή από την Πολωνία να είναι η Μαντλίν», δήλωσε ένας εκ των συνιδρυτών της εταιρείας στην εφημερίδα Blick. 

Υπενθυμίζεται πως μετά τους ισχυρισμούς της Τζούλια Γουέντελ, οι γονείς την αληθινής μικρής Μαντλίν, Κέιτ και Τζέρι ΜακΚαν, είχαν επικοινωνήσει μαζί της και αποφάσισαν να προβούν σε Τεστ DNA, ώστε να διαλευκανθεί ή υπόθεση.

Η ελβετική εταιρεία, από την πλευρά της, προχώρησε στη σύγκριση φωτογραφιών των δύο προσώπων μόλις η 21χρονη υποστήριξε ότι αυτή είναι το κορίτσι από τη Βρετανία.

Όπως εξήγησε ο συνιδρυτής της εταιρείας, όταν οι ειδικοί της Ava-X συνέκριναν τις φωτογραφίες από την παιδική και την ενήλικη ζωή της 21χρονης με τις φωτογραφίες της Μαντλίν δεν υπήρξε ταύτιση. Αντίθετα οι παιδικές φωτογραφίες της 21χρονης με αυτές από την ενήλικη ζωή της ταυτίζονταν.

Η τεχνική που εφάρμοσε της εταιρείας είναι να «σπάει» τη φωτογραφία ενός ατόμου σε μικρα τμήματα και να ελέγχει αν αυτά ταυτοποιούνται με άλλες φωτογραφίες σε βάσεις δεδομένων.

Η 21χρονη από την Πολωνία, που φαίνεται τελικά πως είναι μυθομανής, έχει υποστηρίξει ότι άκουσε από τη γιαγιά της για πρώτη φορά ότι ήταν το αγνοούμενο κορίτσι από τη Βρετανία και έκτοτε έχει προχωρήσει σε κινήσεις για να το αποδείξει, ανάμεσα στις οποίες και τεστ DNA.

«Έχω τα ίδια μάτια, το ίδιο σχήμα προσώπου, αυτιά, χείλη, έχω το ίδιο κενό στα δόντια με την Μαντλίν» έχει γράψει σε μια από τις αναρτήσεις που έχει κάνει στο Instagram για να δικαιολογήσει τους ισχυρισμούς της.

Απαντώντας στα πυρά που έχει δεχτεί και τις κατηγορίες για ψευδείς ισχυρισμούς, έγραψε: «Όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την αναζήτηση της Τζούλια, παρακαλούμε να καταλάβετε ότι βρισκόμαστε στη μέση μιας έρευνας. Πρόκειται για μια ευάλωτη γυναίκα που αναζητά απαντήσεις σχετικά με την ταυτότητα και τη ζωή της. Ανεξάρτητα από τις απόψεις σας, είναι ένα ανθρώπινο ον που αξίζει σεβασμό. Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα σε λίγες εβδομάδες, μπορείτε να μάθετε περισσότερα, αλλά τώρα, σας παρακαλούμε να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή αυτής της γυναίκας. Δεν υπάρχει λόγος να εκτοξεύετε μίσος, κριτική και κυρίως απειλές προς ένα άτομο που έχει ανάγκη. Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα