Συρία: Το τραγούδι του διασώστη στο παγιδευμένο στα ερείπια κοριτσάκι

Συρία: Το τραγούδι του διασώστη στο παγιδευμένο στα ερείπια κοριτσάκι

Το τραγούδι ενός διασώστη ηρεμεί το μικρό κοριτσάκι την ώρα που η ομάδα των Λευκών κρανών προσπαθεί να την ανασύρει από τα χαλάσματα του σπιτιού της στο Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας.
Η ζωή εμφανίζεται μέσα από τα ερείπια δύο ημέρες μετά το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου. Ο μικρός Μοάζ κρατά σφιχτά το χέρι του σωτήρα του στην κωμόπολη Τζεντιρές, στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

Όταν βγαίνει στην επιφάνεια το πλήθος ξεσπά σε πανηγυρισμούς.

Μέσα στο ασθενοφόρο το παιδί ρωτά για την οικογένεια του και ξεσπά σε κλάματα όταν του λένε πως βρίσκονται κάτω από τα ερείπια. Αργότερα θα γίνει γνωστό ότι οι γονείς και τα αδέλφια του έχουν χάσει τη ζωή τους.

Τρεις ημέρες μετά τον φονικό σεισμό οι ελπίδες να βρεθούν κι άλλοι επιζώντες λιγοστεύουν. Τα σωστικά συνεργεία ανασύρουν συνεχώς σωρούς νεκρών.

Αυτές οι μακάβριες εικόνες είναι από τα περίχωρα της πόλης Τζεντιρές όπου πολλά από τα θύματα τοποθετούνται σε ομαδικούς τάφους. Ο θάνατος και η καταστροφή βρίσκονται παντού.

Τρεις μέρες μετά τον σεισμό καμία βοήθεια από το εξωτερικό δεν έχει φτάσει ακόμη στους ανθρώπους στη Συρία που έχουν χάσει τα πάντα. Πηγές από δύο ανθρωπιστικές οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι το πρώτο κομβόι έξι φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια βρίσκεται καθ’ οδόν προς τα νότια τουρκικά σύνορα με την ελπίδα να μπορέσει να τα διασχίσει σήμερα.

Η ανθρωπιστική καταστροφή είναι τεράστια. Χιλιάδες άνθρωποι φοβούνται να επιστρέψουν στα ετοιμόρροπα κτήρια, κοιμούνται στα αυτοκίνητα τους και ζεσταίνονται με φωτιές που ανάβουν στο δρόμο.

Σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις το πρώτο κομβόι με έξι φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια βρίσκεται καθ’ οδόν προς τα νότια τουρκικά σύνορα ελπίζοντας ότι μπορέσουν να τα διασχίσουν σήμερα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα