Σεισμός στην Τουρκία: Ανέβηκε η στάθμη της θάλασσας στην Αλεξανδρέττα

Σεισμός στην Τουρκία: Ανέβηκε η στάθμη της θάλασσας στην Αλεξανδρέττα

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί το φαινόμενο στην Αλεξανδρέττα όπου μετά από μικρό τσουνάμι τα νερά παραμένουν στις γειτονιές πάνω από το λιμάνι της πόλης. Η θάλασσα μπήκε στη στεριά στην περιοχή του λιμανιού της Αλεξανδρέττας και έφτασε μέχρι 200 μέτρα από την ακτή. Όμως δύο μέρες μετά το σεισμό τα νερά παραμένουν και το ερώτημα τώρα είναι αν έγινε καθίζηση στην περιοχή και τι θα γίνει από εδώ και πέρα με εκατοντάδες κτίρια, επιχειρήσεις, σπίτια.

Εν τω μεταξύ οι τουρκικές αρχές λένε ότι έθεσαν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά στο λιμάνι, αφού κατέκαψε εκατοντάδες κοντέινερς. Άγνωστη η έκταση των ζημιών στη διπλανή βάση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Αντιγιαμάν βρέθηκε αντιμέτωπος με εκατοντάδες εξαγριωμένους Τούρκους πολίτες που διαμαρτύρονταν ότι το κράτος τους έχει εγκαταλείψει στη μοίρα τους. Κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του αυτοκινήτου του. Ο κυβερνήτης και η συνοδεία του έφυγαν κακήν κακώς.

Εν τω μεταξύ ο αρχηγός της κεμαλικής αντιπολίτευσης Κιλιντσντάρογλου κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι είχε αφήσει ανοχύρωτη τη χώρα στους σεισμούς.

Οι αρχές ανακοίνωσαν απόψε ότι μπλόκαραν πάνω από 200 “προβοκατόρικους” λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα και συνέλαβαν 18 άτομα.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα