Σεισμός σε Τουρκία: Είχε ισχύ ίση περίπου με 130 ατομικές βόμβες, λέει Τούρκος σεισμολόγος

Σεισμός σε Τουρκία: Είχε ισχύ ίση περίπου με 130 ατομικές βόμβες, λέει Τούρκος σεισμολόγος

Σύμφωνα με τον καθηγητή τα 7.4 Ρίχτερ ισοδυναμούν με την ισχύ που έχουν 130 ατομικές βόμβες!

Ο καθηγητής σεισμολογίας δρ. Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν ο οποίος πολλές φορές κατά το παρελθόν είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για έναν πολύ μεγάλο σεισμό στην περιοχή με αναρτήσεις του στο Twitter αναφέρθηκε στην τρομακτική ισχύ του φαινομένου.

«Ο σεισμός στις 6 Φεβρουαρίου 2023, ο οποίος αναμενόταν για αιώνες στο ρήγμα των περιοχών, Χατάι, Οσμάνιγιε, Καχραμανμαράς και Γκαζιαντέπ είχε μέγεθος 7,4 Ρίχτερ, την ισχύ 130 ατομικών βομβών και διήρκησε 43 δευτερόλεπτα, είχε 5 χιλιόμετρα εστιακό βάθος και ήταν πολύ αποτελεσματικός. Η καταστροφή είναι τεράστια σε μία κρύα ημέρα του χειμώνα».

«Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στη συμβολή τεσσάρων μεγάλων ρηγμάτων, της Νεκράς Θάλασσας, της Ανατολικής Ανατολίας, της Αραβικής τεκτονικής πλάκας και του Τόξου της Κύπρου», σημείωσε ακόμα ο  Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν  και σημείωσε πως ο σεισμός ήταν ο μεγαλύτερος που θα μπορούσε να δώσει η περιοχή και ήταν μεγέθους 11 στην κλίμακα καταστροφής.

Μάλιστα στην τελευταία του ανάρτηση και με βάση τα τελευταία δεδομένα σημειώνει πως πρόκειται για έναν σεισμό που δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος «όλη η περιοχή τρίζει και έχει γεμίσει συντρίμμια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα