Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονίζει η δραματική διάσωση τραυματισμένου παιδιού

Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονίζει η δραματική διάσωση τραυματισμένου παιδιού

Οι εικόνες που έρχονται από τη νοτιοανατολική Τουρκία και την βόρεια Συρία, μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (06.02.2023) είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Εκατοντάδες άνθρωποι ανασύρονται από τα ερείπια, ενώ τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη για τον εντοπισμό επιζώντων. 

Από τον ισχυρό σεισμό προκλήθηκε η κατάρρευση χιλιάδων κτιρίων σε Τουρκία και Συρία. Η σεισμική δόνηση ήταν τόσο έντονη που έγινε αισθητή ακόμα και στην Κωνσταντινούπολη και κάθε ώρα που περνά ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει, διότι υπάρχουν χιλιάδες εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν.

Τα social media έχουν γεμίσει βίντεο που δείχνουν πολυκατοικίες να καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι, εγκλωβισμένους να περιγράφουν μέσα από τα συντρίμμια τις δραματικές στιγμές που βιώνουν, τα σωστικά συνεργεία να δίνουν μάχη με τον χρόνο. Από τις πιο συγκλονιστικές εικόνες όμως είναι αυτές που δείχνουν τη δραματική διάσωση ενός τραυματισμένου παιδιού που εγκλωβίστηκε στα ερείπια ενός κτιρίου. 

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα