Άλεκ Μπάλντουιν: Θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της Χάτσινς

Άλεκ Μπάλντουιν: Θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της Χάτσινς

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια θα αντιμετωπίσει ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουϊν, αναφορικά με τον τον θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας “Rust”, όπως έκανε γνωστό η εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται ότι η Χάτσινς είχε χάσει τη ζωή της αφότου το θεωρητικά άσφαιρο όπλο που κρατούσε ο Μπάλντουιν εκπυρσοκρότησε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας τον Οκτώβριο του 2021.

Ο Μπάλτουιν είχε ισχυριστεί ότι δεν τράβηξε τη σκανδάλη, αλλά μήνυση που υποβλήθηκε από τον επιβλέποντα της ταινίας «Rust» τον Νοέμβριο, υποστήριξε ότι ο ηθοποιός πυροβόλησε «εσκεμμένα» την Χάτσινς.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η εισαγγελέας, η Χάνα Γκουτιέρεζ Ριντ -υπεύθυνη για τα όπλα στην ταινία- θα κατηγορηθεί επίσης για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σημειώνεται ότι για να αποδειχθεί η κατηγορία πρέπει να υπάρχει υποκείμενη αμέλεια. Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Νέου Μεξικού, η ακούσια ανθρωποκτονία είναι κακούργημα τέταρτου βαθμού που τιμωρείται με φυλάκιση έως και 18 μήνες και πρόστιμο 5.000 δολαρίων. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνεται και η πλημμεληματική κατηγορία της οπλοχρησίας από αμέλεια.

Πάντως, ο Μπάλντουιν αρνήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση για τις κατηγορίες που το αποδίδονται, γνωστοποίησε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, επικαλούμενο το NBC.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα