Ουκρανία: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από την επίθεση σε πολυκατοικία του Ντνίπρο - 20 νεκροί

Ουκρανία: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από την επίθεση σε πολυκατοικία του Ντνίπρο - 20 νεκροί

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων από τη ρωσική πυραυλική επίθεση που σημειώθηκε χθες σε πολυκατοικία της πόλης Ντνίπρο. Τα μέλη των σωστικών συνεργείων αναζητούσαν επιζώντες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Από τη χθεσινή μαζική επίθεση χτυπήθηκαν υποδομές κρίσιμης σημασίας και στο Κίεβο.

Oι διασώστες δίνουν αγώνα δρόμου για να βρουν επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια. Φωνάζουν μέσα στη νύχτα. Η ατμόσφαιρα απόκοσμη και οι θερμοκρασίες κάτω από 2 βαθμούς Κελσίου.

«Υπάρχουν ακόμα 40 αγνοούμενοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Μεταξύ των νεκρών, 20 μέχρι στιγμής, είναι ένα κορίτσι 15 ετών. Υπάρχουν ακόμα 70 τραυματίες, μεταξύ των οποίων τέσσερις σε κρίσιμη κατάσταση. Αυτές είναι εικόνες που βλέπεις περισσότερο σε μία φυσική καταστροφή» μετέδωσε το δελτίο του CNN.

Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε τρία αεροπορικά, 57 πυραυλικά χτυπήματα και πραγματοποίησε 69 επιθέσεις από συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων. Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν 26 πυραύλους.

Οι Ρώσοι λένε ότι έβαλαν στο στόχαστρο ενεργειακές υποδομές καθώς και στρατιωτικές εγκαταστάσεις όμως στις εικόνες φαίνεται ότι χτυπήθηκαν και άλλες, κατοικημένες περιοχές όπως στο Κοπίλιβ, 20 χλμ δυτικά του Κιέβου, όπου δημιουργήθηκε ένας τεράστιος κρατήρας.

Εν τω μεταξύ στην ανατολική Ουκρανία ο ουκρανικός στρατός επιμένει ότι διατηρεί τον έλεγχο σε τμήμα της στρατηγικής σημασίας πόλης Σολεντάρ. Οι Ρώσοι λένε ότι κατέλαβαν την πόλη μετά από αιματηρές μάχες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Σούνακ επικοινώνησε με τον πρόεδρο Ζελένσκι και ανακοίνωσε ότι το Λονδίνο σκοπεύει να στείλει στην Ουκρανία τανκς τύπου Challenger 2 καθώς και επιπλέον συστήματα πυροβολικού.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα