Ρουμανία: Παγίδα το σημείο που έγινε το τροχαίο - Είχε συμβεί το ίδιο και με φορτηγό

Ρουμανία: Παγίδα το σημείο που έγινε το τροχαίο - Είχε συμβεί το ίδιο και με φορτηγό

Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής (22/12) σε κεντρικό δρόμο του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία. Ειδικότερα, τουριστικό λεωφορείο με 47 Έλληνες προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα σε πινακίδα που προειδοποιούσε για το ύψος των διερχόμενων οχημάτων.

Από την σφοδρή σύγκρουση ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και άλλα 24 άτομα τραυματίστηκαν.

Το συγκεκριμένο σημείο όμως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «παγίδα» για τους οδηγούς και ο λόγος είναι πως η πινακίδα ναι μεν προειδοποιεί για το μέγιστο ύψος που πρέπει να έχουν τα οχήματα που θέλουν να περάσουν κάτω από τη γέφυρα, κάτι που φαίνεται όμως πως δεν αντιληπτό από αρκετούς με αποτέλεσμα να σημειώνονται συνεχώς τροχαία.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Ρουμανίας συνολικά 7 τροχαία έχουν συμβεί από τα εγκαίνιά του συγκεκριμένου δρόμου στις 4 Σεπτεμβρίου 2022 έως σήμερα.

H υπόγεια διάβαση Pasajul Unirii, άνοιξε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ύστερα από την ανακατασκευή που διήρκησε 77 μέρες και στοίχισε 14 εκατομμύρια lei.

Στην είσοδο της υπάρχει η μοιραία μεταλλική μπάρα, η οποία προειδοποιεί τους οδηγούς για το μέγιστο ύψος των 3,5 μέτρων.

Τα «τραυματισμένα» εγκαίνια

Μόλις τέσσερις ημέρες μετά τα εγκαίνια της υπόγειας διάβασης, στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, καταγράφηκε το πρώτο τροχαίο το οποίο μοιάζει αρκετά με το δυστύχημα το οποίο συνέβη σήμερα.

Τούρκος οδηγός φορτηγού προσέκρουσε στην ίδια μεταλλική μπάρα και κατέστρεψε την οροφή της καμπίνας του φορτηγού του, δίχως ο ίδιος να τραυματιστεί.

πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα