Corriere della Sera: Ο Τζιόρτζι ήθελε να αγοράσει στην Εύα Καϊλή το κότερο ενός εμίρη

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι είχε όνειρο να αγοράσει το κότερο ενός εμίρη και να το κάνει δώρο στην Εύα Καϊλή για να κάνουν μαγευτικά ταξίδια μαζί με την κόρη τους, αναφέρει η Corriere della Sera, αναφερόμενοι στις φήμες που άκουσαν οι ρεπόρτερ της όταν επισκέφθηκαν τον τόπο καταγωγής του στην Ιταλία, λόγω του σκανδάλου διαφθοράς Qatar Gate.

Ο 35χρονος σύζυγος της Εύας Καϊλή κατάγεται από το χωριό Αμπιατεγκράσο, λίγο έξω από το Μιλάνο. Βρίσκεται στη φυλακή για ακόμη ένα μήνα, μετά τη χθεσινή (14.12.2022) απόφαση της βελγικής Δικαιοσύνης, καθώς κατηγορείται για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate, για ξέπλυμα χρήματος και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Στην προσπάθειά της να αναλύσει τον λόγο για τον οποίο ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι εμπλέκεται με ένα τόσο σοβαρό σκάνδαλο, όπως το Qatar Gate, καθώς ο ίδιος φέρεται να κατέθεσε ότι «το έκανα για τα χρήματα αν και δεν τα είχα ανάγκη», η Corriere della Sera τονίζει ότι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με πολλά ψευδώνυμα για τη συμπεριφορά του και τη σχέση του με τα χρήματα.

Όμως, σύμφωνα με την Corriere della Sera, «δεν υπάρχουν ιστορίες απληστίας που να εμπλέκουν τον Τζιόρτζι, αντίθετα αναφέρουν ότι επρόκειτο για κάποιον που δάνειζε χρήματα χωρίς πολύ θόρυβο. Όμως, υπάρχουν φήμες ότι ήθελε να αγοράσει άμεσα το κότερο ενός εμίρη για να κάνει μαγευτικά ταξίδια με την Εύα Καϊλή και την μικρή του κόρη».

«Και σε κάθε περίπτωση, η πολύωρη ανάκρισή του, κατά τη διάρκεια της οποίας έκλαψε και έπαθε κρίσεις πανικού ενώπιον του δικαστή, στοιχεία κοινών θνητών, καταδεικνύει ότι δεν είναι εγκληματίας. Ή μάλλον, έτσι μας λένε στη via della Noce», αναφέρει η Corriere della Sera για τη γειτονιά του Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που δηλώνουν ότι ο 35χρονος σύζυγος της Εύας Καϊλή «υποφέρει όταν βρίσκεται σε αγχώδεις καταστάσεις. Όποτε βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση, κάνει τα πάντα για να ξεφύγει, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα πατήσει πάνω σε όποιον βρίσκεται μπροστά του αναζητώντας βοήθεια», σχολιάζοντας τα όσα φέρεται να κατέθεσε στα στελέχη της βελγικής Δικαιοσύνης.

Ομολόγησε και έδωσε ονόματα ο σύντροφος της Εύας Καϊλή
 
Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι επιχειρεί να πάρει πάνω του τα πάντα και η Εύα Καϊλή στέλνει μήνυμα ότι δεν πρόκειται να γίνει μια σύγχρονη Ιφιγένεια. Ο σύντροφος της 44χρονης, ζήτησε να αφεθεί η μητέρα του παιδιού του ελεύθερη, παραδέχτηκε την εμπλοκή του, στο Qatar Gate για να κερδίσει χρήματα που όπως είπε δεν είχε ανάγκη, μίλησε για τον επικεφαλής της οργάνωσης κι απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις για το μαύρο χρήμα και τη διαδρομή του.
H Eύα Καϊλή παραμένει στις φυλακές των Βρυξελλών και ευελπιστεί πως μετά την ομολογία του συντρόφου της, οι ελπίδες να αποφυλακιστεί έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Σε μια μαραθώνια κατάθεση ενώπιον των Βελγικών Αρχών, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι που κρίθηκε προφυλακιστέος φέρεται να ομολόγησε την εμπλοκή του, στο σκάνδαλο.

«Ελευθερώστε τη σύντροφό μου. Δεν φταίει σε τίποτα. Τα έκανα όλα εγώ για χρήματα που δεν είχα ανάγκη» φέρεται να κατέθεσε.

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή υποστήριξε πως ήταν ο διαχειριστής των χρημάτων του κυκλώματος. Επανέλαβε ότι η διακίνηση γινόταν από ΜΚΟ και τόνισε πως εγκέφαλος ήταν ο πρώην Ιταλός Ευρωβουλευτής, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι. Όπως φέρεται να είπε, τα χρήματα έφταναν από Μαρόκο και Κατάρ για να επηρεάζουν μια σειρά από αποφάσεις στην Ευρωβουλή, με τον 36χρονο να δηλώνει μετανιωμένος για τα όσα έκανε και αποκαλύφθηκαν, αλλά και θύμα του εγκεφάλου της οργάνωσης.

Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να ελευθερωθεί η σύντροφός μου και να φροντίσει την 22 μηνών κόρη μας. Είμαι ένας απλός άνθρωπος που βρέθηκε σε κάτι μεγαλύτερο από εμένα και τυφλώθηκα από το ηθικό χρέος προς τον Παντζέρι.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι αόριστες τοποθετήσεις έγιναν πιο συγκεκριμένες από την Εύα Καϊλή. Ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί αφήνει να εννοηθεί πως όλα τα χρήματα στο σπίτι της πελάτισσάς του, αλλά κι μέσα σε αυτή τη βαλίτσα που κρατούσε ο πατέρας της, έξω από ξενοδοχείο, ανήκαν στον Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Όπως γράφει η Corriere Della Serra, o σύντροφος της Εύας Καϊλή φέρεται να είπε πως θεωρεί ύποπτους για εμπλοκή στο σκάνδαλο δύο ακόμα ευρωβουλευτές. Τον Ιταλό Αντρέα Κοζολίνο και τον Βέλγο Μαρκ Ταραμπέλα. Με τους ίδιους να αρνούνται κάθε εμπλοκή και ανάμειξη στην πολύκροτη υπόθεση…

Δεν έχω γνώση για όλα τα άτομα που ήταν μέσα στην οργάνωση. Έχω υποψίες για ορισμένους. Τις αποφάσεις έπαιρνε πάντα ο Παντζέρι.

Όλα αυτά την ώρα που η Εύα Καϊλή βρίσκεται στις υπερσύγχρονες φυλακές του Χάρεν και ετοιμάζεται να απολογηθεί στις 22 Δεκεμβρίου.

O Φραντσέσκο Τζιόρτζι και ο Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, θα παραμείνουν στην φυλακή. Ο Niccolo Figa – Talamanca τέθηκε υπό την επιτήρηση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Οι Βελγικές Αρχές ψάχνουν τώρα τη διαδρομή των χρημάτων για να διαπιστώσουν πώς κατέληξαν στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή και στα υπόλοιπα άτομα που κατηγορούνται. Τα περισσότερα από τα κατασχεθέντα χαρτονομίσματα είναι ολοκαίνουρια και πρόσφατα τυπωμένα στο Βέλγιο. Θα ληφθούν δακτυλικά αποτυπώματα και θα συγκριθούν με αυτά των κατηγορουμένων, αλλά και άλλων προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στο μεγάλο σκάνδαλο.

Οι αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν από ποιες τράπεζες θα μπορούσε να είχε γίνει η ανάληψη, ποιο ήταν το πρόσωπο που έβγαλε τα χρήματα, αλλά και ποιος ήταν ο δικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίον είχαν κατατεθεί.

Συνολικά έχει κατασχεθεί 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Από αυτά 600.000 ευρώ ήταν στη βαλίτσα που κρατούσε ο πατέρας της Εύας Καϊλή. 750.000 ευρώ στο διαμέρισμα του Πιερ Αντόνιο Παντζέρι και 150.000 ευρώ στο διαμέρισμα που έμενε η Εύα Καϊλή.

Στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών βρίσκονται από την πρώτη στιγμή η περιουσία της Εύας Καϊλή, των γονιών, του συντρόφου και της αδερφής της Μανταλένας, το πόθεν έσχες της πολιτικού καθώς και κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα της.

Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίγεται διαρκώς, με την Εύα Καϊλή να αγωνία μέσα στην φυλακή και να ευελπιστεί πως η ομολογία του συντρόφου της θα μετρήσει, για να μην περάσει τα φετινά Χριστούγεννα, μέσα σε κελί.

mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα