Ποιος σκότωσε τους τέσσερις φοιτητές στο Αϊντάχο; - Σενάρια θεωρίες για το μυστήριο έγκλημα

Ποιος σκότωσε τους τέσσερις φοιτητές στο Αϊντάχο; - Σενάρια θεωρίες για το μυστήριο έγκλημα

Η άγρια δολοφονία τεσσάρων φοιτητών του Πανεπιστημίου του Αϊντάχο πριν λίγες ημέρες φαίνεται να έχει μπερδέψει τις Αρχές καθώς δεν έχει βρεθεί το όπλο δολοφονίας. Το αμερικανικό κοινό παρακολουθεί εκστασιασμένο την υπόθεση και δημιουργεί τις δικές του θεωρίες για το έγκλημα που παραμένει μυστήριο.

Οι Αρχές προς το παρόν, καλούν τους ντόπιους να είναι σε επαγρύπνηση, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει ούτε ύποπτος αλλά ούτε έχει βρεθεί το όπλο μέχρι στιγμής. «Δεν έχουμε ύποπτο αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Μόσχας Τζέιμς Φράι. «Όποιος διέπραξε το έγκλημα, είναι ακόμα εκεί έξω« προειδοποίησε

Ένα όνειρο που έγινε εφιάλτης

Οι πέντε φοιτήτριες στην οδό King Road 1122 στη Μόσχα του  ζούσαν αυτό που ονειρεύονται όλοι οι φοιτητές. Στη μέση των σπουδών τους στο πανεπιστήμιο του Αϊντάχο, οι φοιτήτριες αποφάσισαν να φύγουν από την φοιτητική εστία και να μετακομίσουν σε ένα σπίτι.

Το μεγάλο τριώροφο σπίτι σε ένα ήσυχο αδιέξοδο βρισκόταν σε απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια από την πανεπιστημιούπολη, με αρκετό χώρο για να απολαμβάνει η καθεμία την ιδιωτική της ζωή.

Κι όμως, η αστυνομία επιμένει πως το σπίτι δεν ήταν και τόσο μεγάλο ώστε κανείς να μην ακούσει πιθανά ουρλιαχτά τις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Νοεμβρίου.

Το χρονικό
 Η Μάντισον Μόγκεν, η Κέιλι Γκονσάλβες, η Ξάνα Κερνόντλ και ο επισκέπτης φίλος της Ίθαν Τσάπιν βράθηκαν μαχαιρωμένοι στα κρεβάτια τους από «αιχμηρό» όπλο, σύμφωνα με την αστυνομία, ίσως με «μαχαίρι».

Την ίδια ώρα, όμως, δύο ακόμη συγκάτοικοι κοιμόντουσαν βαθιά στον πρώτο όροφο και δεν άκουσαν τίποτα. Δεν συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί στο ίδιο τους το σπίτι μέχρι την επόμενη μέρα, όταν πήγαν να ξυπνήσουν τους φίλους τους.

Τις ώρες που προηγήθηκαν της τετραπλής δολοφονίας, όλοι οι συγκάτοικοι είχαν βγει στην πόλη και διασκέδαζαν στην Μόσχα του Αϊντάχο.

Η Μάντισον Μόγκεν και η Κέιλι Γκονζάλβες, και οι δύο 21 ετών, ήταν παλιές κολλητές φίλες και πήγαν μαζί σε ένα τοπικό μπαρ για να πιουν ένα ποτό. Στη συνέχεια, παρήγγειλαν ζυμαρικά σε μια καντίνα, όπου οι μάρτυρες επιμένουν ότι τίποτα δεν τους έκανε εντύπωση ή να δείχνει ότι κάτι συνέβαινε. Στην συνέχεια, επέστρεψαν στο σπίτι. Ο Ίθαν Τσάπιν και η Ξάνα Κερνόντλ, και οι δύο 20 ετών, πέρασαν το βράδυ σε ένα πάρτι της αδελφότητας πριν επιστρέψουν στο σπίτι τους περίπου στις 1:45 π.μ.

Οι επιζώντες συγκάτοικοι είχαν επιστρέψει στο σπίτι λίγο νωρίτερα – περίπου στη μία μετά τα μεσάνυχτα – και πιθανότατα κοιμόντουσαν ήδη όταν έφτασαν οι υπόλοιποι.

Η μακάβρια ανακάλυψη

Το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, οι συγκάτοικοι του πρώτου ορόφου αποφάσισαν πως οι φίλοι τους είχαν κοιμηθεί αρκετά και ανέβηκαν επάνω για να τους ελέγξουν.Εκεί, έκαναν ένα αγωνιώδες τηλεφώνημα στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ζητώντας να έρθει ένα ασθενοφόρο για να ελέγξει έναν φίλο που φαινόταν να έχει πέσει κάτω και να έχει λιποθυμήσει. Οι αρχές λένε ότι οι επιζώντες συγκάτοικοι έχουν αποκλειστεί ως ύποπτοι, αλλά δεν έχουν ιδέα γιατί σώθηκαν.

Μήπως ο δολοφόνος έψαχνε για τους τέσσερις φοιτητές που κοιμόντουσαν στον δεύτερο όροφο; Μήπως απλώς δεν είχε συνειδητοποιήσει πως υπήρχαν υπνοδωμάτια και στον πρώτο όροφο; Το κατοικίδιο της Κέιλι, ο αυστραλιανός ποιμενικός Μέρφι, βρισκόταν στο σπίτι κατά τη διάρκεια των δολοφονιών αλλά δεν έπαθε τίποτα. Δεν κλάπηκαν τιμαλφή και δεν προκλήθηκαν ζημιές.

Τα αγωνιώδη τηλεφωνήματα στον πρώην σύντροφο
 Στις 2:44 π.μ. η Κέιλι έκανε έξι τηλεφωνήματα στον πρώην φίλο της, ο οποίος αναφέρεται από τις αρχές μόνο ως «Τζακ». Όλες οι κλήσεις έμειναν αναπάντητες.

Η Μάντισον έκανε τρία τηλεφωνήματα στον ίδιο άνδρα αρκετά λεπτά αργότερα, αλλά και πάλι δεν το σήκωσε. Η Κάιλι έκανε ένα έβδομο και τελευταίο τηλεφώνημα, αλλά ο Τζακ, ο οποίος ήταν επίσης φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Αϊντάχο, κοιμόταν.

Η αστυνομία λέει ότι δεν έχει ιδέα γιατί οι δύο γυναίκες προσπαθούσαν να να τον βρουν, αλλά λένε ότι ο άνδρας αυτός δεν είχε καμία σχέση με όσα εκτυλίχθηκαν στη συνέχεια.

Οι αυτοψίες δείχνουν ότι τα περισσότερα από τα θύματα κοιμόντουσαν όταν ο δολοφόνος τους μαχαίρωσε. Αλλά ο πατέρας της Κέιλι, Τζέφρι Κερνόντλ, δήλωσε ότι είναι σαφές από την νεκροψία – νεκροτομή πως η κόρη του ήταν ξύπνια και προσπαθούσε να παλέψει για τη ζωή της.

«Είχαν μεγάλο κόλλημα με την ασφάλειά τους

Παράλληλα, οι οικογένειες των θυμάτων δεν μπορούν να καταλάβουν πώς κατάφερε κάποιος να εισβάλει στο σπίτι, το οποίο είχε αυτόματη κλειδαριά που απαιτούσε κωδικό για να ανοίξει. «Δεν βγάζει νόημα» είπε.

Η αδερφή της Κέιλι, Αλίβια, επιμένει ότι όλοι οι συγκάτοικοι είχαν επίγνωση της ασφάλειάς τους και πάντα φρόντιζαν να κλειδώνουν το σπίτι. «Ήταν έξυπνες, ήταν προσεκτικές και παρόλα αυτά συνέβησαν όλα αυτά. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Αλλά πιο έντονο από όλα τα συναισθήματα είναι ο θυμός. Είμαστε θυμωμένοι» πρόσθεσε.

 Θεωρίες και σενάρια

Την ώρα που οι Αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να βρουν στοιχεία για το κίνητρο αλλά και τον δολοφόνο των φοιτητών, οι θεωρίες συνωμοσίες και τα σενάρια του κόσμου δίνουν και παίρνουν. Μεταξύ των θεωριών είναι ένα σπασμένο παράθυρο που δεν μπορούσε να κλειδώσει, πως χρησιμοποιήθηκε χλωροφόρμιο για να αναισθητοποιηθούν οι φοιτητές αλλά και κατηγορίες πως ο νευρικός γείτονας των θυμάτων ίσως έχει κάποια ανάμειξη

.ethnos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα