Έλον Μασκ: Ξεκίνησε ηλεκτρονική δημοσκόπηση για την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter

Έλον Μασκ: Ξεκίνησε ηλεκτρονική δημοσκόπηση για την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter

Θα ξαναδούμε τον Τραμπ στο Twitter;

Απάντηση στο πιο καυτό ερώτημα που τέθηκε αμέσως μετά την εξαγορά της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, ετοιμάζεται να δώσει ο Έλον Μασκ μέσω δημοσκόπησης που ξεκίνησε στην ίδια την πλατφόρμα κάνοντας αναφορά στο λατινικό ρητό «Φωνή λαού, φωνή Θεού».

Μέσα σε 14 ώρες ψήφισαν περισσότεροι από 11 εκατομμύρια χρήστες, με το ποσοστό όσων θέλουν τον Τραμπ και πάλι στο Twitter να υπερτερεί κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Βαθαίνει το χάος

Την ίδια ώρα, βαθαίνει το χάος που προκαλούν οι αποφάσεις του Μασκ απέναντι στους εργαζόμενους της πλατφόρμας. Μετά τις μαζικές απολύσεις, έστειλε τελεσίγραφο στους υπαλλήλους πως είτε θα εργάζονται πολλές ώρες πέραν του ωραρίου τους σε πολύ έντονους ρυθμούς, είτε θα αποχωρήσουν.

«Άχρηστος δισεκατομμυριούχος», «βασιλιάς των πτωχεύσεων», «θιασώτης δικτατόρων», είναι κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που κάποιοι πρόβαλλαν με προτζέκτορα πάνω στο κτίριο της έδρας του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 1.200 υπάλληλοι φέρονται να επέλεξαν να φύγουν και να μην έχουν καμία σχέση με την πλατφόρμα.

Πρόκειται για ανθρώπους που είχαν κρίσιμο ρόλο στη λειτουργία του Twitter, λένε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

«Αυτό εγείρει ερωτηματικά για το κατά πόσο η πλατφόρμα θα συνεχίσει να υπάρχει. Επίσης δημιουργεί ασάφειες σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και τι θα συμβεί με αυτά εάν το Twitter διαλυθεί, όπως φαίνεται», αναφέρει το CNN.

Θα κλείσει το Twitter;

Για το ενδεχόμενο το Twitter να κλείσει φαίνεται πως ανησυχεί και ο Λευκός Οίκος και ζητά από την πλατφόρμα να εξηγήσει λεπτομερώς στους χρήστες τον τρόπο με τον οποίο θα διασφαλίσει τα προσωπικά τους δεδομένα.

Πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα