Ερντογάν: Για κόμβο αερίου στη Θράκη μίλησε με τον Πούτιν

Ερντογάν: Για κόμβο αερίου στη Θράκη μίλησε με τον Πούτιν

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλάντιμιρ Πούτιν μίλησαν τηλεφωνικά σήμερα 18 Νοεμβρίου για «κόμβο αερίου» στη Θράκη, που επιθυμεί να φτιάξει ο Ερντογάν.

Μάλιστα, η επιβεβαίωση της συζήτησης για τον «κόμβο αερίου» στην Τουρκία για τον οποίο συζήτησαν ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήρθε από το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν πρότεινε για πρώτη φορά τη δημιουργία μιας βάσης αερίου στην Τουρκία τον Οκτώβριο, ως έναν τρόπο για να ανακατευθυνθούν οι προμήθειες από τους αγωγούς Nord Stream που έχουν υποστεί ζημιές και να εξαχθούν στην ευρωπαϊκή αγορά, μια ιδέα που ο Ερντογάν έχει υποστηρίξει.

Το Κρεμλίνο είπε πως οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης τη συμφωνηθείσα παράταση της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, μια συμφωνία που η Τουρκία βοήθησε να επιτευχθεί προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των εξαγωγών σιτηρών από αποκλεισμένα ουκρανικά λιμάνια.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισαν τη σημασία μιας περιεκτικής και πλήρους εφαρμογής αυτής της συμφωνίας “πακέτο”», δήλωσε το Κρεμλίνο.

πηγή: newsit.gr