Ρωσία: Δεν ξέρει αν θα επισκευάσει τους αγωγούς Nord Stream

Ρωσία: Δεν ξέρει αν θα επισκευάσει τους αγωγούς Nord Stream

Η Ρωσία δεν ξέρει ακόμα αν θα επισκευάσεις τους αγωγούς Nord Stream 1 και 2. Τη δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Επισήμανε ότι η Ρωσία θέλει πρώτα να εκτιμήσει τις ζημιές των αγωγών Nord Stream και μετά να πάρει μια απόφαση.

Σουηδοί ερευνητές ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα ότι εντόπισαν ίχνη εκρηκτικών στους κατεστραμμένους αγωγούς Nord Stream 1 και 2, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι υπήρξε δολιοφθορά. 

«Οι αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν ίχνη εκρηκτικών σε πολλά ξένα αντικείμενα που εντοπίστηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εισαγγελέας Ματς Λιούνκβιστ, ο οποίος έχει αναλάβει την προκαταρκτική έρευνα για την καταστροφή των αγωγών που διεξάγεται στη Σουηδία.

Στο μεταξύ το Κρεμλίνο επεσήμανε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Πεσκόφ να εξηγεί ότι σύντομα θα εκδοθεί ανακοίνωση για τη συνομιλία και να μην αναφέρεται σε άλλες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν συνομιλίες για μια συνάντηση κορυφής μεταξύ του Πούτιν και του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Μέχρι στιγμής δεν γίνονται συζητήσεις για μια συνάντηση κορυφής (…) προς το παρόν», σημείωσε ο Πεσκόφ.

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα