Daily Mail: Ο Πούτιν ετοιμάζει πυρηνικό χτύπημα στην Ουκρανία - Βρίσκεται ήδη σε καταφύγιο

Daily Mail: Ο Πούτιν ετοιμάζει πυρηνικό χτύπημα στην Ουκρανία - Βρίσκεται ήδη σε καταφύγιο

Όπως αναφέρει η Daily Mail επικαλούμενη πηγές από το Κρεμλίνο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ετοιμάζεται να λάβει αποφάσεις σχετικά με τακτική πυρηνική επίθεση, κρυμμένος σε καταφύγιο έξω από τη Μόσχα οπού αναμένεται να βρεθούν όταν χρειαστεί και τα παιδιά και η φημολογούμενη ερωμένη του.

Νωρίτερα, τη Δευτέρα διέρρευσαν πληροφορίες ότι το ΝΑΤΟ προειδοποίησε τα μέλη του για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων από τον Βλαντίμιρ Πούτιν στα σύνορα της Ουκρανίας, κλιμάκωση η οποία θα προκαλούσε τρόμο στη Δύση.
 
Σύμφωνα με την Daily Mail, η προειδοποίηση αυτή έρχεται καθώς ο Πούτιν φέρεται να προετοιμάζεται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με την έναρξη τακτικής πυρηνικής επίθεσης, την ώρα που ο ίδιος έχει καταφύγει σε καταφύγιο πολύ μακριά έξω από τη Μόσχα.

Το Κρεμλίνο προσπαθεί να καταστήσει σαφές στους αντιπάλους του στο ΝΑΤΟ ότι είναι πρόθυμο να χρησιμοποιήσει ένα από τα τελευταία του ατού, καθώς ο ρωσικός στρατός υφίσταται τη μία ήττα μετά την άλλη στην Ουκρανία.

Ανώτερη πηγή από τον τομέα της άμυνας, ωστόσο, είπε ότι μια πιο πιθανή επίδειξη της ετοιμότητας του Πούτιν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα θα μπορούσε να γίνει στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τους «Times».

Τα παιδιά και η φημολογούμενη ερωμένη του Καμπάεβα θα ακολουθήσουν

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα, ο Ρώσος πρόεδρος -ο οποίος την Παρασκευή θα γίνει 70 ετών- έχει προειδοποιήσει τα πιο στενά μέλη της οικογένειάς του, μεταξύ των οποίων και τη 40χρονη Αλίνα Καμπάεβα, για την πιθανότητα ταχείας εκκένωσης.

Σύμφωνα με το κανάλι του Telegram, General SVR, ο ίδιος θεωρεί ότι το καταφύγιο στο οποίο βρίσκεται είναι ασφαλές από δυτικές επιθέσεις και κορυφαίοι αξιωματούχοι του μηχανισμού ασφαλείας και της κυβέρνησής του θα μεταφερθούν στη μυστική τοποθεσία, σε περίπτωση ανάγκης.

Πιστεύεται ότι ο Πούτιν έχει πολλά καταφύγια στη Σιβηρία, το ένα εκ των οποίων φέρεται να συνδέεται με τον τεράστιο νέο τερματικό σταθμό αποθήκευσης ενέργειας στη Σαμπέτα, στη χερσόνησο Γιαμάλ, και το άλλο στα βουνά Αλτάι.

«Συγγενείς και φίλοι των αξιωματούχων θα έχουν φτάσει από πριν στο καταφύγιο. Η Αλίνα Καμπάεβα με τα παιδιά του ζευγαριού και οι δύο μεγαλύτερες κόρες του Πούτιν με τα παιδιά και τους συντρόφους τους έχουν ήδη προειδοποιηθεί για την πιθανότητα επείγουσας εκκένωσης», ανέφερε σήμερα το ρεπορτάζ του General SVR.

Ποιοι μπήκαν στο καταφύγιο - Εκτός ο Μεντβέντεφ

Όπως σημειώνει, ωστόσο, δεν ήταν όλοι από την ηγεσία της Ρωσίας εξίσου τυχεροί. «Για παράδειγμα, ο Πούτιν διέταξε, σε περίπτωση πυρηνικής απειλής, να απομακρυνθεί το ελάχιστο απαραίτητο των Ρώσων αξιωματούχων», αναφέρει χαρακτηριστικά. Αυτό θα περιλαμβάνει τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Γιάροσλαβ Βολοντίν.

Επίσης, θέση στο καταφύγιο του Πούτιν θα έχουν ο γενικός εισαγγελέας, η ηγεσία του Συμβουλίου Ασφαλείας -αλλά όχι ο πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ-, καθώς και βασικοί αξιωματούχοι από την προεδρική διοίκηση και τρεις υπηρεσίες ασφαλείας και κατασκοπείας (FSB, FSO, SVR) με τις οικογένειές τους.

Τέλος τα στελέχη του ρωσικού υπουργείου Άμυνας μπορούν να καταφύγουν στα μπούνκερ του υπουργείου, κάποια από τα οποία βρίσκονται στα Ουράλια Όρη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα