Εκλογές στη Βραζιλία: Πρωτιά για τον Λούλα, ο νικητής θα κριθεί στον 2ο γύρο

Εκλογές στη Βραζιλία: Πρωτιά για τον Λούλα, ο νικητής θα κριθεί στον 2ο γύρο

Την πρώτη θέση στις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας κατέλαβε ο κεντροαριστερός πρώην πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα και άφησε κατά πέντε μονάδες πίσω του τον ακροδεξιό απερχόμενο πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρο.

Όσοι περίμεναν μία σαρωτική νίκη του πρώην προέδρου Λούλα διαψεύστηκαν. Ο κεντροαριστερός ηγέτης μπορεί να κατέλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές, όμως η Ζαΐχ Μπολσονάρο άντεξε και έμεινε πίσω μόλις πέντε μονάδες.

Οι δημοσκοπήσεις έδειχναν τον Λούλα να κερδίζει άνετα και να προηγείται ακόμη και με 14 μονάδες διαφορά κερδίζοντας τον προεδρικό θώκο ακόμη και από τον πρώτο γύρο.

Ο πρώην πρόεδρος είπε πως ποτέ δεν έχει κερδίσει εκλογές από τον πρώτο γύρο και πως είναι ενθουσιασμένος που συνεχίζει τον προεκλογικό αγώνα.

Με το παράπονο ότι το μήνυμά του δεν έφτασε σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού ο Ζαΐχ Μπολσονάρο προειδοποίησε πως αν γίνει αυτή η πολιτική αλλαγή, θα είναι η χειρότερη.

Ο ακροδεξιός υποψήφιος έδειξε ικανοποίηση μόνο για το ότι οι δημοσκοπήσεις που έδειχναν μεγάλο προβάδισμα του Λούλα διαψεύστηκαν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα