Ρωσία: Με δάκρυα ο αποχωρισμός των Ρώσων εφέδρων από τις οικογένειές τους. Ουρές στα σύνορα

Ρωσία: Με δάκρυα ο αποχωρισμός των Ρώσων εφέδρων από τις οικογένειές τους. Ουρές στα σύνορα

Κατά χιλιάδες φεύγουν οι Ρώσοι σε στρατεύσιμη ηλικία για να αποφύγουν την επιστράτευση που διέταξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και στα σύνορα με την Φινλανδία δημιουργούνται τεράστιες ουρές αυτοκινήτων. Αεροπορικά εισιτήρια προς την Αρμενία και την Τουρκία υπάρχουν πλέον μόνο στη μαύρη αγορά σε τιμή επταπλάσια από την κανονική, ενώ στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας συνεχίζονται τα παράνομα δημοψηφίσματα με τους ψηφοφόρους να ακολουθούνται, όχι και τόσο διακριτικά, από οπλοφόρους.
Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αποχαιρετούν τα παιδιά τους που στέλνονται στην κόλαση της Ουκρανίας για να πολεμήσουν, χιλιάδες είναι αυτοί που δραπετεύουν από τη Ρωσία για να γλιτώσουν την επιστράτευση.

Το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει υπερβολικές τις πληροφορίες, όμως οι εικόνες άλλα δείχνουν. Ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων στα σύνορα με την Φινλανδία.

Παρόμοια κατάσταση αναφέρεται και στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν και τη Μογγολία.

Στα αεροδρόμια, χιλιάδες Ρώσοι σε στρατεύσιμη ηλικία ψάχνουν αγωνιωδώς για αεροπορικά εισιτήρια με πρώτο σταθμό την Αρμενία.

Στο αεροδρόμιο της Γερεβάν, ο Ρουσλάν λέει πως πλήρωσε στη μαύρη αγορά για ένα εισιτήριο 1.680 ευρώ ενώ η κανονική τιμή είναι 250 ευρώ. Άλλοι στάθηκαν πιο τυχεροί και πρόλαβαν να φύγουν οδικώς.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα ψευδοδημοψηφίσματα στις κατεχόμενες από τους Ρώσους περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, εκεί όπου βέβαια οι λέξεις «ελεύθερη βούληση» είναι άγνωστες.

Οι ψηφοφόροι επιλέγουν το ψηφοδέλτιό τους κάτω από το άγρυπνο βλέμμα ενός βλοσυρού οπλοφόρου που τους ακολουθεί παντού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι τώρα έχει ψηφίσει το 20% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους των αποσχιστών.

Στην άλλη πλευρά των συνόρων, η συγκίνηση περισσεύει καθώς οι πολίτες τρέμουν μπροστά στο φύλλο πορείας που είτε έχουν παραλάβει είτε φοβούνται ότι θα παραλάβουν.
Ένα αγοράκι αποχαιρετά με λυγμούς τον μπαμπά του…«Μπαμπά, στο καλό, γύρνα πίσω σε παρακαλώ…».

Και γυναίκες κάνουν το σημάδι του σταυρού παρακαλώντας τον Θεό να προστατεύει τα παιδιά τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα