Νέα πρόκληση Ερντογάν: Σώσαμε 41.000 πρόσφυγες στο Αιγαίο, η Ελλάδα τους άφησε να πεθάνουν

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Σώσαμε 41.000 πρόσφυγες στο Αιγαίο, η Ελλάδα τους άφησε να πεθάνουν

Η Ελλάδα άφησε τα τελευταία δύο χρόνια τους πρόσφυγες να... πεθάνουν, ενώ η Άγκυρα έσωσε 41.000 ζωές στο Αιγαίο όταν βυθίζονταν βάρκες.

ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσίασε μια διαστρεβλωμένη εικόνα για τη μεταναστευτική κρίση και τη διαχείριση, κάνοντας έτσι νέα επίθεση κατά της Ελλάδας , κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Τελετή Τελετή Αποφοίτησης Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της Ακαδημίας Χωροφυλακής και Λιμενικού Σώματος, στην Άγκυρα.

“Με τις εξαιρετικές προσπάθειες της ακτοφυλακής μας, αποτρέψαμε θανάτους στο Αιγαίο. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε σώσει τις ζωές 41.000 ανθρώπων, κυρίως γυναικών και παιδιών, των οποίων οι βάρκες βυθίστηκαν και η Ελλάδα τους άφησε να πεθάνουν”, είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

«Όπως συμβαίνει εδώ και 20 χρόνια, έτσι και σήμερα, τους αφήνουμε με τους επιφανειακούς ισχυρισμούς τους και κάνουμε τη δουλειά μας. Κανείς δεν κατακρίνει ότι υπάρχουν 10-15 αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα. Όταν, όμως, συμβαίνει το παραμικρό, λένε ''στοχοποιούν την Ελλάδα''. Όποιος εξακολουθεί να επικρίνει τα επιτεύγματα της αμυντικής μας βιομηχανίας, παρά το γεγονός ότι βλέπει όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, σημαίνει ότι έχει χάσει τη διορατικότητα του» τόνισε σε αλλο σημείο της ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα