10χρονη από το Μεξικό έχει υψηλότερο IQ από Einstein και Hawking

10χρονη από το Μεξικό έχει υψηλότερο IQ από Einstein και Hawking

Η Adhara Sánchez, 10 ετών από το Μεξικό, είναι μια ιδιοφυΐα. Σήμερα σπουδάζει ταυτόχρονα δύο αντικείμενα σχετικά με το Διαδίκτυο: Βιομηχανική μηχανική στα μαθηματικά στο UNITEC και μηχανική συστημάτων στο CNCI.

Η Nallely Sánchez, η μητέρα της 10χρονης Adhara, αποφάσισε να πάει την κόρη της σε ψυχολόγο. Εκείνος δεν άργησε να συστήσει στην Pérez να πάει στο CEDAT, ένα σχολείο για χαρισματικά παιδιά.

Η Sánchez έμαθε γρήγορα ότι η κόρη της δεν ήταν απλώς προικισμένη, ήταν μια ιδιοφυΐα με IQ 162 που υψηλότερο από εκείνου του Albert Einstein και του Stephen Hawking!

Η οικογένεια Sánchez προέρχεται από το Tláhuac του Μεξικού, έναν από τους 16 δήμους στους οποίους χωρίζεται η Πόλη του Μεξικού.

Όταν ήταν μόλις 5 ετών, η Pérez τελείωσε το δημοτικό. Στα 6 τελείωσε το γυμνάσιο και στα 8 το λύκειο.

Το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα της πρόσφερε υποτροφία.

Η Pérez προσκλήθηκε να σπουδάσει εκεί προσωπικά από τον πρόεδρο του πανεπιστημίου, Robert C. Robbins, ο οποίος της έστειλε μια επιστολή, στην οποία ανέφερε.

«Ήμουν ενθουσιασμένος που διάβασα για την απίστευτη ιστορία σας στο διαδίκτυο και ανακάλυψα ότι το σχολείο των ονείρων σας είναι το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα». Και πρόσεθετε ότι «έχουμε πολλά εξαιρετικά προγράμματα διαστημικών επιστημών, θα είχατε πολλές ευκαιρίες να εργαστείτε δίπλα-δίπλα με τους κορυφαίους ειδικούς του κόσμου… Έχετε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά σας και ελπίζω να σας καλωσορίσω στην πανεπιστημιούπολη μια μέρα».

Ωστόσο, δεν κατάφερε να πάει λόγω βίζας.

Το περιοδικό Forbes ονόμασε την Perez μία από τις 100 ισχυρές γυναίκες του Μεξικού.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα