Σαλμάν Ρούσντι: Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του - Αποσωληνώθηκε και μπορεί να επικοινωνεί

Σαλμάν Ρούσντι: Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του - Αποσωληνώθηκε και μπορεί να επικοινωνεί

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση της υγείας του Σαλμάν Ρούσντι. Δεν είναι πλέον διασωληνωμένος και μπορεί να επικοινωνεί, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις. Ο συγγραφέας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την Παρασκευή σοβαρά τραυματισμένος, μετά από επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι, σε εκδήλωση στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ο Σαλμάν Ρούσντι «έχει αποσωληνωθεί. Έτσι ο δρόμος προς την ανάρρωση του άνοιξε», έγραψε ο πράκτορας του, Άντριου Γουάιλι σε ηλεκτρονικό μήνυμα του στο Reuters. «Θα χρειαστεί χρόνος. Τα τραύματά του είναι σοβαρά, αλλά η κατάστασή του οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εν τω μεταξύ, έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση. Ο Σαλμάν Ρούσντι δέχθηκε 12 μαχαιριές στο λαιμό, στην κοιλιά αλλά και στο πρόσωπο. Όπως είχε γίνει γνωστό το Σάβββατο, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο δεξί του μάτι, στο χέρι του αλλά και στο ήπαρ.

Την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι καταδίκασε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, ενώ και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για βάναυση επίθεση και χαιρετίζει το σθένος του Ρουσντί, που δεν τον κυρίευσε ο φόβος ποτέ και δεν φιμώθηκε ποτέ παρά τις απειλές που δέχεται.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα