Μαυροβούνιο: Σκότωσε 11 ανθρώπους για ένα ενοίκιο

Μαυροβούνιο: Σκότωσε 11 ανθρώπους για ένα ενοίκιο

Σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας, ένοπλος σκότωσε τρία μέλη της οικογένειας με καραμπίνα και στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί τους περαστικούς. Τα τρία πρώτα θύματα είναι μία μητέρα και τα δύο της παιδιά, που έμεναν στο σπίτι του εκτελεστή, σύμφωνα με την εισαγγελέα Αντιγιάνα Νάστιτς. Η επίθεση τελείωσε όταν ο ηλικίας 34 ετών εκτελεστής σκοτώθηκε από τα πυρά ενός πολίτη.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο εκτελεστής αφού σκότωσε τη μητέρα και τα τρία της παιδιά, βγήκε στο δρόμο και με την ίδια κυνηγετική καραμπίνα, σε κατάσταση αμόκ σκότωσε επτά άτομα, που ήταν όλοι κάτοικοι στην ίδια γειτονιά.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές δεν είναι σαφές ακόμα τι έφερε τον δράστη σε αμόκ, αλλά ούτε και οι σαφείς συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε ο ίδιος. Το σίγουρο είναι ότι ακόμη έξι άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομείο. Ο διευθυντής της αστυνομίας του Μαυροβουνίου Ζόραν Μπρντζάνιν δήλωσε ότι ο ηλικίας 34 ετών εκτελεστής, που ήταν κυνηγός, αφού εκτέλεσε τα δύο αδέρφια, ηλικίας 8 και 11 ετών, στη συνέχεια πυροβόλησε τη μητέρα τους, την οποία τραυμάτισε βαρύτατα, με αποτέλεσμα αυτή να πεθάνει αργότερα στο νοσοκομείο. Ο ίδιος είπε ότι η οικογένεια έμενε στο σπίτι του δράστη με ενοίκιο.  Ο αστυνομικός διευθυντής είπε ακόμα  ότι δεν γνώριζε τα κίνητρα του δράστη ούτε αποκάλυψε το όνομά του. Έδωσε μόνο τα αρχικά του ονόματός του στους δημοσιογράφους τα οποία είναι V.B. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ως αιτία του ομαδικού φονικού την καθυστέρηση καταβολής του ενοικίου και τις εντάσεις που προέκυπταν από αυτήν.

Ο Μπρντζάνιν είπε ακόμα ότι η αστυνομία έσπευσε στην περιοχή και ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στην ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολούθησε. Πάντως η Νάστις σχεδόν διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι τον εκτελεστή σκότωσε ένας πολίτης.

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Ντριτάν Αμπάζοβιτς κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα. “Καλώ όλους τους πολίτες του Μαυροβουνίου να ενωθούν με τις οικογένειες των αθώων θυμάτων”, έγραψε στο Telegram.

Το Τσεντίνιε είναι η πρώην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, όταν ακόμα η χώρα ήταν βασίλειο, πριν δηλαδή ενταχθεί στην διαλυθείσα Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία. Βρίσκεται σε μια ορεινή κοιλάδα, περίπου 36 χιλιόμετρα δυτικά της σημερινής πρωτεύουσας Ποντγκόριτσα.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα