Η Ισπανία ξεμένει από πάγο – Γιατί ο τουρισμός δε μπορεί να λειτουργήσει χωρίς παγάκια

Η Ισπανία ξεμένει από πάγο – Γιατί ο τουρισμός δε μπορεί να λειτουργήσει χωρίς παγάκια

Ο πάγος είναι ένα «καυτό» προϊόν προς... εξαφάνιση στην Ισπανία αυτό το καλοκαίρι, εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης που δημιουργούν τα κύματα καύσωνα αλλά και λόγω του υψηλού κόστους ενέργειας για την παραγωγή του και την επιστροφή του τουρισμού.

Ήδη, τα σούπερ μάρκετ περιορίζουν τις ποσότητες που μπορούν να προμηθεύονται οι καταναλωτές και τα μπαρ εξαντλούν τα αποθέματα πάγου στις σαγκριές και τα κοκτέιλ, εκφράζοντας ανησυχίες για τον πώς θα συνεχίσουν να λειτουργούν εάν υπάρξει έλλειψη. Ορισμένα σούπερ μάρκετ περιορίζουν τις πωλήσεις πάγου σε πέντε σακούλες ανά άτομο, ενώ άλλα σε δύο.

Με τους καταψύκτες των σούπερ μάρκετ να αδειάζουν από πάγο, οι καταναλωτές αλλά... ακόμα και οι επιχειρήσεις αναζητούν προμήθειες πάγου από βενζινάδικα ή μικρότερα καταστήματα.

Στις αρχές της χρονιάς, οι παραγωγοί πάγου συγκράτησαν την παραγωγή τους λόγω του αυξημένου κόστους ενέργειας και της αβεβαιότητας σχετικά με το πώς θα κινηθεί ο τουρισμός μετά την πανδημία.

Ωστόσο, ο τουρισμός στην Ισπανία επέστρεψε και μάλιστα σε ένα καλοκαίρι που θεωρείται από τα πιο θερμά στην ιστορία της χώρας, με το τρίτο συνεχές κύμα καύσωνα να πλήττει τη χώρα αυτή την εβδομάδα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την επιστροφή του κόσμου στην κοινωνικοποίηση στις πόλεις και τα χωριά της χώρας, κάνουν τον πάγο περιζήτητο.

Ένας από τους πιο παλαιούς παραγωγούς πάγου στη Μαρδίτη, Ricardo Blasco, αναφέρει στο Reuters ότι οι λογαριασμοί ρεύματος έχουν αυξηθεί κατά 50%-60% από τις αρχές της χρονιάς και αναγκάστηκε να καθυστερήσει την έναρξη της παραγωγής του και να τη μεταφέρει από το Μάρτιο, όπως συνήθιζε, στο Μάι, προκειμένου να αντισταθμίσει εν μέρει τα αυξημένα κόστη.

Το εργαστάσιό του λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, όμως δεν είναι σε θέση να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγή, και όπως ανέφερε ο ίδιος, δεν μπορεί να κοιμηθεί το βράδυ καθώς ανησυχεί ότι θα απογοητεύσει τους πελάτες του.

tornosnews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα